Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων για την Seanergy Maritime Holdings Corp.

seanergy-logo-1

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και του εννιαμήνου για την Seanergy Maritime Holdings Corp. Αναλυτικότερα, το τρίτο τρίμηνο του 2013 έκλεισε με καθαρά έσοδα 17.1 εκατ. δολαρίων και το εννιάμηνο με καθαρά έσοδα 3.4 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μια σειρά από σημαντικές και θετικές εξελίξεις για την Seanergy.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, η λειτουργική μας επίδοση σε συνδυασμό με την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, οδήγησαν την Εταιρία σε θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, στις 12 Φεβρουαρίου 2014 συνάψαμε οριστική συμφωνία για τη ρύθμιση του εναπομείναντος τραπεζικού δανείου. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το εναπομείναν δάνειο καθώς και οι δεδουλευμένοι τόκοι, ύψους περίπου 145 εκατομμυρίων δολαρίων θα απαληφθούν, όπως επίσης και οι σχετικές εγγυήσεις. Συνολικά, από την αρχή του 2012 και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, κατορθώσαμε να εξαλείψουμε χρέος 346 εκατομμυρίων δολαρίων και να αναμορφώσουμε ολοκληρωτικά τον ισολογισμό μας.

Επί πλέον, ένα ακόμη θετικό νέο είναι ότι στις 9 Ιανουαρίου 2014, λάβαμε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του NASDAQ που ενέκρινε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης των μετοχών μας μέχρι την 28η Απριλίου 2014. Μέχρι τότε αναμένουμε να έχουμε επανακτήσει πλήρως τα κριτήρια διαπραγμάτευσης ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξή μας, ως εισηγμένη Εταιρία στο NASDAQ που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματαγορές διεθνώς.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα των εντατικών προσπαθειών της Διοίκησης και του προσωπικού μας, με μεγάλη υποστήριξη από τους μετόχους μας να επιτύχουμε μια σημαντική χρηματοοικονομική λύση εξαλείφοντας μη βιώσιμες τραπεζικές υποχρεώσεις. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, έχουμε πλέον μία υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση. Κατά συνέπεια αναμένουμε να είμαστε σε θέση να αντλήσουμε νέα κεφάλαια και να προβούμε σε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν σημαντική αξία για τους μετόχους μας.

Τέλος, οι συνθήκες της ναυτιλιακής αγοράς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 ήταν καλύτερες από αυτές κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα έσοδα από ναυλώσεις του στόλου μας να αυξηθούν κατά 42% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012. "

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter