Τετ06262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στατιστικά στοιχεία για τους ναυτικούς δημοσιοποίησε ο EMSA

0naytikoi

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) δημοσίευσε την έκθεση Seafarer Statistics in the EU, όπου διερευνά διάφορα στατιστικά στοιχεία και τάσεις σχετικά με τους ναυτικούς, κατά τη διάρκεια του έτους 2022.

Η επανεξέταση βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από πιστοποιητικά και θεωρήσεις που έχουν καταχωριστεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία και τη Νορβηγία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στο σύστημα πληροφοριών STCW (STCW-IS) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, αντιπροσωπεύουν μια εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας όσον αφορά τον αριθμό των ναυτικών που κατέχουν έγκυρα πιστοποιητικά και θεωρήσεις το 2022. Δεν καλύπτει μόνο τους πλοιάρχους και τους αξιωματικούς που υπηρετούν ενεργά σε πλοία. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην STCW-IS δείχνουν ότι έως το τέλος του 2022, 171.539 πλοίαρχοι και αξιωματικοί κατείχαν έγκυρα πιστοποιητικά ικανότητας (CoC) που εκδόθηκαν από κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ άλλοι 116.990 πλοίαρχοι και αξιωματικοί κατείχαν πρωτότυπα CoC που εκδόθηκαν από τρίτες χώρες με θεωρήσεις που εκδόθηκαν από κράτη μέλη της ΕΕ που πιστοποιούν την αναγνώρισή τους (EaR). Συνολικά, στο τέλος του 2022 σχεδόν το ένα τρίτο του εκατομμυρίου πλοιάρχων και αξιωματικών ήταν δυνητικό ανθρώπινο δυναμικό για να υπηρετήσουν σε πλοία με σημαία κράτους μέλους της ΕΕ.
Τα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αριθμό πλοιάρχων και αξιωματικών που κατέχουν CoC που εκδόθηκαν από αυτά το 2022 ήταν, κατά τάξη μεγέθους, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ρουμανία. Τα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ με τους περισσότερους πλοιάρχους και αξιωματικούς κατόχους EaR που έχουν εκδοθεί από αυτά, επίσης κατά τάξη μεγέθους, ήταν η Μάλτα, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Νορβηγία και η Δανία. Τέλος, οι πέντε χώρες εκτός ΕΕ που είχαν περισσότερους πλοιάρχους και αξιωματικούς κατόχους COC αναγνωρισμένους από τα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν οι Φιλιππίνες, η Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Ινδία και η Τουρκία.

EMSA

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter