Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνα της ITF: Οι ναυτικοί αξίζουν παγκόσμιας προστασίας της εργασίας τους

0naytikoi

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) και η YouGov πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε 16.464 άτομα, διαπιστώνοντας ότι το 85% υποστηρίζει την ισχυρή προστασία της εργασίας για τους εργαζόμενους στις μεταφορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η κρίση αλλαγής πληρώματος COVID-19, που κράτησε 400.000 ναυτικούς αποκλεισμένους σε πλοία και αποκομμένους από τις οικογένειές τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα , αποκάλυψε ελλείψεις στο σύστημα διατήρησης καλών συνθηκών εργασίας. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ευρήματα, ο Stephen Cotton, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, σχολίασε:
«Οι ναυτικοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Κάθε μέρα, ξυπνάμε με τρόφιμα στα ψυγεία μας και καύσιμα στα αυτοκίνητά μας λόγω της ακλόνητης αφοσίωσής τους στο εμπόριό τους. Αλλά η προστασία της εργασίας τους διαβρώνεται, καθιστώντας ειρωνικά πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους στις μεταφορές να αγοράσουν τα ίδια τα αγαθά που βοηθούν να διακινηθούν». Πρόσθεσε επίσης ότι «οι παγκόσμιες κυβερνήσεις που συνέρχονται στην τριμερή ILO-ΙΜΟ στη Γενεύη πρέπει να αναγνωρίσουν τη βούληση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στιγμή για να βελτιώσουν την προστασία των ναυτικών». Το αίτημα για μεγαλύτερες επενδύσεις στις πολιτικές μεταφορών είναι σαφές και κανένα δεν είναι πιο ηχηρό από ό,τι για τις πολιτικές που προστατεύουν τους ίδιους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών. Σχεδόν εννέα στους δέκα ανθρώπους υποστηρίζουν την εφαρμογή από την κυβέρνησή τους πολιτικών για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών από τη βία και την παρενόχληση (87%) και νόμων που βελτιώνουν την υγεία και την ασφάλεια (85%). Ένα επιπλέον 80% θα ήθελε να δει την κυβέρνησή του να εφαρμόζει πολιτικές που τερματίζουν την κατάχρηση των εργαζομένων στις μεταφορές στις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ το 83% θέλει η κυβέρνησή του να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις μεταφορές. Εκτός από την έκκληση για πολιτικές που προστατεύουν τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, οι άνθρωποι παγκοσμίως επιθυμούν επίσης να δουν μεγαλύτερες επενδύσεις στον ίδιο τον τομέα των μεταφορών, με το 75% να ζητεί αυξημένες επενδύσεις σε όλες τις μεταφορές και το 83% αυξημένη πρόσβαση στις μεταφορές. Η παγκόσμια κλιματική κρίση βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή του μυαλού των ανθρώπων. Το 79% των πολιτών ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να θέσουν σε εφαρμογή σχέδια για τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών, ενώ ζητούν επίσης να αυξηθούν οι επενδύσεις στις βιώσιμες μεταφορές (80%).Το 66% των ανθρώπων – ή σχεδόν τα δύο τρίτα – πιστεύουν ότι η εργασία στις μεταφορές είναι ένα σεβαστό επάγγελμα, ενώ το 62% πιστεύει ότι είναι μια ελκυστική σταδιοδρομία για τους νέους (κάτι με το οποίο συμφώνησε το 63% των ίδιων των νέων εργαζομένων). Λίγο λιγότερο – αλλά η πλειοψηφία εξακολουθεί να είναι στο 54% – πιστεύει ότι οι μεταφορές είναι μια ελκυστική σταδιοδρομία για τις γυναίκες. Οι ερωτηθέντες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη δημοσκόπηση υποστηρίζουν σθεναρά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις μεταφορές, και ιδίως εκείνους τους νόμους που προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (87%) και διασφαλίζουν έναν αξιοπρεπή κατώτατο μισθό (85%).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter