Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυπήγηση boxships: Το καλύτερο έλασμα αναζητά ο ClassNK

container ship

Το καλύτερο μείγμα μετάλλων σε συνάρτηση με την ελαστικότητα και την αντοχή τους στο «crack» αναζητά ο Ιαπωνικός νηογνώμονας ClassNK σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα με την συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημονικών ομάδων.

Τα πορίσματα για το «ιδανικό έλασμα»εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ασφάλεια κατασκευής των ultra large containership προκειμένου να αποφευχθούν προσεχώς ατυχήματα από την «κόπωση» των μετάλλων. Να σημειωθεί ότι η σύγχρονη ναυπηγική έχει προσανατολιστεί στην εξεύρεση των ιδανικών μειγμάτων για τις κατασκευές πλοίων το μέγεθος των οποίων πλέον προϋποθέτει στοιχεία που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν έως και «άγνωστα» όσον αφορά στις συμπεριφορές του κύτους σε συνθήκες ακραίες με πλήρες ή μη φορτίο.
Με το ιστορικό των δεξαμενόπλοιων αλλά και των μεταφοράς χύδην φορτίων με τα «crack» να έχουν οδηγήσει σε ναυάγια και απώλειες ζωών ναυτικών η εν λόγω έρευνα έρχεται ίσως την καταλληλότερη στιγμή καθώς ουδείς μέχρι ώρας δεν μπορεί να προσδιορίσει που θα σταματήσει ο «γιγαντισμός» των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter