Τετ06262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ Α.Ε.: Διήμερο εργαστήριο για την προετοιμασία του Κανονισμού για τα ρυμουλκά πλοία

0OLPaero4 Small

Στις 29 και 30 Μαΐου 2024 η ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποίησε διαδραστικό εργαστήριο για τη μελέτη και την προετοιμασία του Κανονισμού για τα ρυμουλκά πλοία, μετά και την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος (π.δ.83/2022).
Στο διήμερο εργαστήριο, στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε, εργαζόμενοι του τομέα Προσόρμισης και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων, συνεργάστηκαν εποικοδομητικά μέσω συστημάτων προσομοίωσης προκειμένου να διεξαχθούν με ακρίβεια τα απαραίτητα συμπεράσματα, αναφορικά με τα ρυμουλκά σκάφη που εξυπηρετούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία και τις οδηγίες της διεθνούς φήμης Lloyds Register, η οποία παρείχε στο εργαστήριο το απαραίτητο λογισμικό και έμπειρα στελέχη της καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Επίσης, η ΟΛΠ Α.Ε., αμέσως μετά την έκδοση του προαναφερόμενου προεδρικού διατάγματος, συνεργάστηκε με δύο Πανεπιστήμια, από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει ήδη λάβει μια μελέτη από το καθένα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει και αυτά τα δεδομένα και αποτελέσματα κατά τη διαμόρφωση του κανονισμού για τα ρυμουλκά σκάφη.
Τέλος επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα της μελέτης προσομοίωσης του εργαστηρίου αναμένεται να δοθούν από την Lloyds Register εντός του Ιουνίου 2024, ώστε η ΟΛΠ Α.Ε. να προβεί αμέσως μετά στην έκδοση του κανονισμού της για τα ρυμουλκά πλοία, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter