Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Σφόδρα ενοχλημένη» η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με το δ.σ., ΟΛΠ

olp 985a

«Εκρηκτικό μείγμα» ανάμεσα στις σχέσεις ΤΑΙΠΕΔ με το δ.σ. του ΟΛΠ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, διαφαίνεται πως υπάρχει εξ αιτίας των εξελίξεων από της , λόγω φάρσας για βόμβα, διακοπείσας και εν συνεχεία περατωθείσας συνεδριάσεως του δ.σ, του ΟΛΠ τη απουσία του εκπροσώπου του βασικού μετόχου-κυβέρνησης- του ΤΑΙΠΕΔ. Που, κατά πληροφορίες, δεν ενημερώθηκε για τη συνέχιση της συνεδρίασης όπου και συζητήθηκε μείζονος σημασίας θέμα.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα των εξελίξεων καθώς έχει «δημιουργηθεί σοβαρό θέμα» στις σχέσεις δ.σ. ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ.
Ωστόσο με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξουν απρόοπτα όπως στην χθεσινή συνεδρίαση ή ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του ΤΑΙΠΕΔ για την διοίκηση του Οργανισμού, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμβεί η «επίσημη» συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΛΠ μεθαύριο. Στο οποίο και πιθανότατα θα συζητηθούν θέματα της σύμβασης παραχώρησης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση διεκόπη από , φάρσα, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, για τοποθέτηση βόμβας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο ,όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση λίγο αργότερα συνεχίστηκε, τη απουσία, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος κατά πληροφορίες δεν ενημερώθηκε για τη συνέχιση της διαδικασίας γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Αλλά και τα οποία δημιουργούν ρήγμα στις σχέσεις της παρούσας διοίκησης του ΟΛΠ με το ΤΑΙΠΕΔ. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Το περιστατικό που ήρθε σε γνώση κύκλων των χρηστών αλλά και των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου σχολιάστηκε «ιδιαζόντως» καθώς είναι γνωστό ότι επιχειρείται από πολέμιους της αποκρατικοποίησης να προκαλέσουν νομικά ή άλλα διαδικαστικά προβλήματα στην ιδιωτικοποίηση. Την οποία σημειωτέον έχει αποφασίσει να προχωρήσει στα ανώτατα κλιμάκιά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με δεδομένο το επισπεύδον της υπόθεσης, καθώς προκύπτουν θέματα τήρησης των συμπεφωνημένων πηγαζόντων εκ των μνημονιακών δεσμεύσεων και συμφωνιών της παρούσας κυβέρνησης. Να σημειωθεί επίσης ότι από την πλευρά της η ΟΜΥΛΕ, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά το πέρας του δ.σ. του ΟΛΠ από το οποίο, όπως προαναφέρθηκε απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και άρα ο βασικός μέτοχος, παραμένει «συνεπής» στην αρχική της θέση περί «νομικά έωλης διαδικασίας».
Η οποία σημειωτέον συνεχίστηκε κανονικά νωρίτερα σήμερα με την αποσφράγιση της μοναδικής προσφοράς που κατατέθηκε -(από την COSCO)- και για την οποία το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Εκ των πραγμάτων η διαδικασία , τυπικά και νομικά, πλέον περνά στην επόμενη φάση της που είναι η αναδιαπραγμάτευση του τιμήματος που εικάζεται ότι «πόρρω απέχει» των προσδοκιών του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης. Για ένα θέμα που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη στάση των εν δυνάμει επενδυτών και σε χρονική συγκυρία όπου τα εν λόγω έσοδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν προαναγγελθεί- προϋπολογιστεί σε ένα «εικαστικό περιβάλλον» όπως κύκλοι των χρηστών και των παραγωγικών τάξεων «χαριτολογώντας» σχολιάζουν. Τα επόμενα 24ωρα αναφορικά με τον ΟΛΠ αλλά και προσεχής εβδομάδα, όσον αφορά στην COSCO, πάντως εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ενδιαφέρον καθώς το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει την «βελτιωμένη» προσφορά. Aν αυτή υπάρξει.


Αντιδράσεων συνέχεια από την ΟΜΥΛΕ
Στο μεταξύ αργά χθες το βράδυ η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει, Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ όπου ανακοινώνει την ύπαρξη μιας προσφοράς (ουσιαστικά καμίας) για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π, χωρίς να ανακοινώνει το ύψος της προσφοράς, ούτε το αποτέλεσμα των δυο αποτιμήσεων, αποτελεί μνημείο ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ απομυθοποιεί κάθε έννοια διεθνούς διαγωνισμού και επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, το τέλειο πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα.
Η πληθώρα προσφορών, μετατράπηκε σε μια (;) αυτή της Cosco και αυτό ήταν προδιαγραμμένο αφού ήδη η Cosco κατέχει το «φιλέτο» του Λιμανιού το Terminal Container στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.
Η μη ανακοίνωση του ύψους της οικονομικής προσφοράς και η αναζήτηση νέας βελτιωμένης πρότασης, αποτελεί γελοιότητα που δεν αντέχει σε καμία κριτική.
Αντί άλλης απάντησης στο ΤΑΙΠΕΔ, παραθέτουμε την δήλωση του Πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα στη Βουλή, στις 17/3/2015 ο οποίος είπε: «Το γεγονός πως οι διαγωνισμοί έχουν μόνο ένα διαγωνιζόμενο, είναι κάτι που δείχνει πως κάτι δεν γίνεται σωστά».
Είναι πλέον φανερό, ότι η φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται στο θέμα του ΟΛΠ πρέπει να σταματήσει.
Καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει την ευθύνη, να σταματήσει τον εκφυλισμό κάθε ίχνους διαφάνειας, να αποτρέψει το οικονομικό και πολιτικό ξεπούλημα και να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.
Οι εργαζόμενοι, δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση αυτής της περιπέτειας που οδηγεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, στην διάλυση σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, της ανάπτυξης και της Εθνικής οικονομίας".

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter