Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαγωνισμός ΟΛΠ: Μία ημερομηνία τα κρίνει όλα

OLP 853

Από τον προσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών πλέον θα εξαρτηθεί η πορεία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 67% του μετοχικού πακέτου.

Τον οποίο και δεν ανέκοψε χθες στη συνεδρίασή του το κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδρίασε επί 5 ώρες για τρίτη συνεχή ημέρα διαλύοντας έτσι τους «μύχιους πόθους» κομματικών συνιστωσών επαναφέροντας επίσης στην « πραγματικότητα» και τους συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς που αντιδρούν στον εν λόγω σχεδιασμό.

Επί της ουσίας χθες το Μαξίμου άναψε «πράσινο φώς» στο ΤΑΙΠΕΔ να γνωστοποιήσει την ληφθείσα σχετικά με τον ΟΛΠ απόφασή του στην οποία και προσδιορίζεται η ιδιωτικοποίηση του 51% σε πρώτη φάση και του υπολοίπου 16% σε τμήματα με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ωστόσο το ερώτημα αν στο περιεχόμενο, της αναμενόμενης για σήμερα ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ, θα ενυπάρχει ο προσδιορισμός της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών ή όχι παραμένει. Γιατί ναι μεν ,το μήνυμα της κυβέρνησης, όσον αφορά στις περίφημες πλέον «κόκκινες γραμμές» περί των ιδιωτικοποιήσεων έχει δοθεί σαφώς στους δανειστές, ναι δε ,να μην προσδιοριστεί σε αυτή τη φάση η εν λόγω ημερομηνία για καθαρά λόγους διαπραγματευτικούς.

Τόσο με τους δανειστές όσο και έμμεσα με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές οι οποίοι εκτιμάται ότι και από την πλευρά τους θα ασκήσουν «πιέσεις» σε επίπεδο ΕΕ για το θέμα οι διαστάσεις του οποίου έχουν αναλυθεί διεξοδικά από το "theseanation".

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν ότι η ημερομηνία κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών θα «κινηθεί» μεταξύ του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου και μέχρι το πέρα του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου οριακά. Και αυτό γιατί η διαδικασία της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης «οδηγεί» επί της ουσίας στην καταβολή ρευστού από τον πλειοδοτούνται που τόσο έχει ανάγκη η κυβέρνηση.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter