Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι πολιτικές εξελίξεις παγώνουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

olp cosco

Για τις 6 Μαρτίου, όταν - θεωρητικά πάντα - θα έχει ξεκαθαριστεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ορίστηκε η ημερομηνία για την υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, μιας και οι πολιτικές εξελίξεις καθυστερούν εκ νέου την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εστο e-mail που απέστειλε στην Τρόικα, ανέφερε ότι για όλες τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι εκείνες των μεγάλων λιμένων της χώρας (ΟΛΠ/ΟΛΘ), των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων (Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ) κ.ά., οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την έλευση του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Για να προχωρήσει ωστόσο η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή ο φιλικός διακανονισμός του ΟΛΠ με την Cosco. Η έγκριση αυτή, θεωρείται δύσκολη στην παρούσα περίοδο μέχρι 29 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, ενώ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί ότι θα δίνονταν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές η νέα συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ, η οποία θα συμπεριελάμβανε τις τελευταίες τροποποιήσεις του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-Cosco.

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ως φαίνεται δεν θα συμβεί σύντομα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter