Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Maritime Based Intermodality in Mediterranean: the present & the future»

olp-674

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Maritime Based Intermodality in Mediterranean: the present & the future» το οποίο διοργάνωσαν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.), το Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Εργαστήριο Συστημάτων, Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών) στις 28 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ A.E. Η ημερίδα διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου "OPTIMIZEMED- Optimizing and profiting best practices in the Med area on foreign trade, intermodal transport and maritime safety", που στοχεύει στη βελτίωση και τη κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων επτά Ευρωπαϊκών έργων, που υλοποιήθηκαν με επιτυχία στον Μεσογειακό χώρο του Προγράμματος MED. Αυτά ήταν:
BACKGOUNDS, TRANSit, PORTA, TERCONMED, SECURMED+, MEMO και LOSAMEDCHEM.

Μέσα από τα αποτελέσματα του έργου OPTIMIZEMED, δημιουργείται ένα καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο, που απευθύνεται στους χρήστες του χώρου των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους σε σχέση με το σχεδιασμό και τη διαχείριση των μεταφορών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο ΟΛΠ συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά συνέργιες με λιμενικούς φορείς, Οργανισμούς και εταιρίες Ευρωπαϊκών χωρών μέσω της υλοποίησης ερευνητικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter