Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αισιοδοξεί ο ΟΛΘ για την κρουαζιέρα

OLTH-84

Αισιόδοξη καταγράφεται η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης όσον αφορά στην «ρότα» της κρουαζιέρας και για την προσεχή χρονιά σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο ΑΠΕ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στ. Αγγελούδη.

Με δεδομένο ότι το 2013 καταγράφηκε αύξηση τόσο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων όσο και στον αριθμό των επιβατών στόχος της ΟΛΘ ΑΕ για το 2014 είναι να αυξηθούν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε 25 και, όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης, κάτι τέτοιο "είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα".Σημείωσε δε, ότι το 2014 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρόλο που το γενικότερο περιβάλλον της κρουαζιέρας δεν θα είναι ευνοϊκό, αφού για την επόμενη σεζόν αρκετές εταιρείες έχουν μειώσει την προσφορά μέσω της αποδρομολόγησης πλοίων από τη Μεσόγειο και την τοποθέτησή τους σε νέες, αναδυόμενες αγορές, όπως της Ασίας.

Πέραν της αναμενόμενης αύξησης κρουαζιερόπλοιων το 2014, εξίσου σημαντικό τόνισε ο κ. Αγγελούδης αποτελεί το γεγονός ότι θα υπάρξουν νέες εταιρείες, οι οποίες θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως η MSC Cruises και η Holland America Line.

Όσον αφορά στις υποδομές μπορεί ορισμένα έργα στο λιμάνι να έχουν μείνει πίσω, λόγω της σημερινής συγκυρίας, αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης διαβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων ακόμη και του μεγέθους του Costa Pacifica (ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, χωρητικότητας 3800 ατόμων)".

Αναφερόμενος δε, στις ενέργειες που καταβάλλει η διοίκηση της ΟΛΘ για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι αυτές επικεντρώνονται σε πέντε πυλώνες.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, αυτοί οι πέντε πυλώνες είναι: συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια και συναντήσεις του κλάδου, υποδοχή στελεχών εταιρειών κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη για γνωριμία με το λιμάνι, την πόλη και τα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, σταθερή επικοινωνία με εταιρείες κρουαζιέρας προκειμένου να τους ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και διατήρηση χαμηλών και σταθερών τιμολογίων, από τα πλέον ανταγωνιστικά στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος ο κ. Αγγελούδης σημείωσε το καλό επίπεδο συνεργασίας με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων και όχι μόνο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα.

 

Πηγή ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter