Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Καμιά συζήτηση για ιδιωτικοποίηση...

aggeloudis-mpoytaris

«Με τα αποθεματικά του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης να αγγίζουν την τρέχουσα περίοδο τα 90 εκατομμύρια ευρώ όποιος σκέφτεται να συζητήσει την πιθανή ιδιωτικοποίηση του χωρίς το αντάλλαγμα να είναι άνω των 300 εκατ. Ευρώ διαπράττει μέγα έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει στο TheSeaNation άριστος γνώστης των λιμενικών θεμάτων κληθής να σχολιάσει το πως βλέπει την επόμενη μέρα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Άλλες πηγές του TheSeaNation αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ από την συμπρωτεύουσα, τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του λιμένα κ. Στέλιος Αγγελούδης, όσο και ο Δήμαρχος της κ. Γιάννης Μπουτάρης, έχουν απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο δε κ. Μπουτάρης κατα καιρούς έχει δηλώσει για το θέμα αυτό πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και πως κανείς δεν διανοείται οτι μια μέρα θα ιδιωτικοποιηθεί.

«Το μόνο που θα μπορούσε να είναι αντικείμενο συζήτησης», έχει πει, «είναι η πιθανή εμπλοκή στρατηγικών ιδιωτών επενδυτών στις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, στην λογική των παραχωρήσεων».

Καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί το «σπίτι» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου οι χειρισμοί της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης ή όχι του λιμανιού της συμπρωτεύουσας αποκτούν μια ξεχωριστή αξία, αφού σε κάθε περίπτωση κάθε απόφαση που θα ληφθεί θα πρέπει να έχει πάρει το πράσινο φως από τον κ. Βενιζέλο.

Όσο όμως και αν θεωρείται βέβαιον ότι η τύχη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο τέλος της ημέρας βρίσκεται στα χέρια του κ. Αντιπροέδρου, άλλο τόσο είναι βέβαιον πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι σκέφτεται για το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγές του TheSeaNation από την πλευρά εκείνων που μετέχουν στην πρώτη γραμμή του διαλόγου για το λιμάνι του Πειραιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποστηρίζουν πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για το πως αντιλαμβάνεται και αν συμφωνεί με την προοπτική της ιδιωτικοποίησης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter