Τετ06262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξουσα η κίνηση στα Αμερικανικά λιμάνια – Στον ορίζοντα κινητοποιήσεις λιμενεργατών

0koyti

Με τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες να συνεχίζονται, τα επίπεδα εισαγωγής εμπορευματοκιβωτίων στα μεγάλα λιμάνια των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.

Η National Retail Federation αύξησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την πρόβλεψή της για τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων σχεδόν κατά 3%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισαγωγές ξεπέρασαν το όριο των δύο εκατομμυρίων TEU για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο. Προβλέπει περαιτέρω αύξηση που θα κορυφωθούν στα 2,17 εκατομμύρια TEU τον Αύγουστο, αλλά θα παραμείνουν σταθερά πάνω από δύο εκατομμύρια τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Το σύνολο του τρίτου τριμήνου προβλέπεται σε 6,33 εκατομμύρια TEU. Οι αριθμοί των εισαγωγών έρχονται καθώς η NRF προβλέπει ότι οι λιανικές πωλήσεις το 2024, εξαιρουμένων των εμπόρων αυτοκινήτων, των πρατηρίων βενζίνης και των εστιατορίων που θα επικεντρωθούν στο βασικό λιανικό εμπόριο, θα αυξηθούν μεταξύ 2,5% και 3,5% το 2024 σε σχέση με το 2023. Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, προβλέπει τώρα συνολικά 12,1 εκατομμύρια εισαγόμενα TEU. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 15% σε σχέση με το 2023.

Στον ορίζοντα κινητοποιήσεις λιμενεργατών

Στο μεταξύ η International Longshoremen’s Association (ILA), που εκπροσωπεί 85.000 λιμενεργάτες διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για μια νέα σύμβαση εργασίας με τη United States Maritime Alliance (USMX). Αιτία της διακοπής των διαπραγματεύσεων ο εντοπισμός ενός αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων σε αμερικανικό λιμάνι το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές λιμενεργάτες. Παρά το αρκετά θετικό ιστορικό μεταξύ των δύο ενώσεων όσον αφορά την αποδοχή παραχωρήσεων και την επίτευξη συμφωνιών, η ανησυχία για απεργίες είναι πιο αισθητή τώρα από ποτέ. Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς περισσότερες παραγγελίες φορτίου για την περίοδο αιχμής της ναυτιλίας αρχίζουν να μετατοπίζονται πίσω στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter