Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι του Μόντρεαλ: 12 εκατ $ για σιδηροδρομική γέφυρα

0RAILFREIGHT3

Το λιμάνι του Μόντρεαλ πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,36 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε από τον Pablo Rodriguez, Υπουργό Μεταφορών και Υπολοχαγό του Κεμπέκ, για το έργο σιδηροδρομικής γέφυρας Pie-IX, που διευκολύνεται μέσω του Εθνικού Ταμείου Εμπορικών Διαδρόμων.
Αυτή η σημαντική επένδυση αναμένεται να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει την υποδομή μεταφορών του λιμανιού του Μόντρεαλ. Τέτοιες προσπάθειες αποσκοπούν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού, ζωτικής σημασίας όχι μόνο για το Μόντρεαλ αλλά και για τη συνολική Καναδική εθνική οικονομία.
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του στρατηγικού φόρουμ του 2024 RDV de l'Est: Transport et logistique, που διοργανώθηκε από το Chambre de commerce de l'Est de Montréal. Ο υπουργός Rodriguez τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης μιας προληπτικής στάσης για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των λιμένων στις παγκόσμιες αγορές.
Το έργο αναμένεται να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του καναδικού λιμανιού, αυξάνοντας παράλληλα τη σιδηροδρομική χωρητικότητα, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την εμπορική αξία του λιμανιού κατά περισσότερα από 738 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στη μείωση του κόστους μεταφοράς, στη δημιουργία εξοικονόμησης χρόνου εργασίας και στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας των τρόπων μεταφοράς στο χώρο του λιμένα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter