Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: 3δισ $ για «καθαρά» λιμάνια

California

Το U.S. Environmental Protection Agency ξεκίνησε το πρόγραμμα Clean Ports ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση λιμενικού εξοπλισμού και υποδομών μηδενικών εκπομπών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα λιμάνια των ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα Clean Ports έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα λιμάνια σε ολόκληρη τη χώρα να μεταβούν σε πλήρως μηδενικές εκπομπές, λειτουργώντας ως καταλύτης για μετασχηματιστικές αλλαγές σε ολόκληρο τον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών. Για να επιτευχθεί αυτό, η EPA δημοσιεύει δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις ευκαιριών χρηματοδότησης (NOFO) ως μέρος των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο διαγωνισμός ανάπτυξης τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ύψους σχεδόν 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρηματοδοτήσει άμεσα λιμενικό εξοπλισμό και υποδομή μηδενικών εκπομπών για τη μείωση των εκπομπών κινητών πηγών στα λιμάνια των ΗΠΑ. Οι επιλέξιμες χρήσεις χρηματοδότησης περιλαμβάνουν εξοπλισμό διακίνησης φορτίου μηδενικών εκπομπών που διαχειρίζεται και συντηρείται από τον άνθρωπο, λιμενικά σκάφη και άλλα σκάφη, υποδομές ηλεκτρικής φόρτισης και υδρογόνου και ορισμένες άλλες τεχνολογικές επενδύσεις.
Οι αιτήσεις στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν σε πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια κατανέμονται σε λιμένες διαφορετικών μεγεθών και τύπων και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για λιμένες που εξυπηρετούν φυλετικές κοινότητες.
Ο διαγωνισμός σχεδιασμού για το κλίμα και την ποιότητα του αέρα, ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρηματοδοτήσει δραστηριότητες σχεδιασμού για το κλίμα και την ποιότητα του αέρα στα λιμάνια των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένων των απογραφών εκπομπών, της ανάλυσης στρατηγικής, της συμμετοχής της κοινότητας και του προσδιορισμού μέτρων ανθεκτικότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter