Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι λιμένες του Λος Άντζελες, Λονγκ Μπιτς και Σαγκάης δημιουργούν «πράσινο διάδρομο»

rupoi ploion6

Άλλος ένας «πράσινος διάδρομος» μεταξύ λιμένων. Τα λιμάνια του Λος Άντζελες, του Λονγκ Μπιτς και της Σαγκάης έχουν εκδώσει ένα περίγραμμα ενός σχεδίου εφαρμογής πράσινου ναυτιλιακού διαδρόμου για την επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι τρεις λιμένες θεωρούν την παρούσα πρόταση σημαντικό βήμα προς την απαλλαγή των παγκόσμιων δικτύων εφοδιασμού από τις ανθρακούχες εκπομπές που τροφοδοτούν την οικονομία και τη μετάβαση σε πλοία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
CMA CGM, COSCO Shipping Lines Co., Ltd., Maersk και ONE Η Shanghai International Port (Group) Co., Ltd., ο νηογνώμονας της Κίνας και το Asia Maritime Technology Cooperation Centre συγκαταλέγονται στους βασικούς εταίρους.
Ο Gene Seroka, εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού του Λος Άντζελες, δήλωσε: «Αυτός ο πράσινος διάδρομος μέσω του Ειρηνικού θα αποτελέσει μοντέλο για την παγκόσμια συνεργασία που απαιτείται για την επιτάχυνση της αλλαγής σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η μείωση των εκπομπών σε αυτόν τον διάδρομο θα αποφέρει σημαντικές μειώσεις. Για λόγους προοπτικής, οι περισσότερες από τις εκπομπές που σχετίζονται με τη μετακίνηση φορτίου με πλοίο συμβαίνουν στο μέσο του ωκεανού μέρος του ταξιδιού μεταξύ των λιμένων. Αυτός ο διάδρομος θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών στα μέσα του ωκεανού, συνεχίζοντας παράλληλα το έργο που έχουμε κάνει για τη μείωση των εκπομπών εντός των λιμένων μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter