Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαμαρτυρία στο Αμβούργο

0Hamburg Port HHLA inland water vessels

Οι εργαζόμενοι της λιμενικής εταιρείας του Αμβούργου Hamburger Hafen und Logistik βγήκαν στους δρόμους του Αμβούργου την Τρίτη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την προγραμματισμένη πώληση σχεδόν του μισού της εταιρείας στη Mediterranean Shipping Company. Ήταν το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης αντίθεσης που αντιμετωπίζει η πόλη του Αμβούργου για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης συναλλαγής ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η MSC και το Αμβούργο ανακοίνωσαν πριν από μια εβδομάδα ότι έχουν καταλήξει σε όρους για να σχηματίσουν αυτό που αποκαλούν στρατηγική εταιρική σχέση στην οποία η MSC θα αποκτήσει το 49,99% της HHLA. Η συμφωνία δικαιολογήθηκε ως ισχυρή απάντηση στις αυξανόμενες πιέσεις και την ανάγκη για επενδύσεις για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων για το λιμάνι. Η MSC δεσμεύτηκε να επεκτείνει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων της μέσω του λιμανιού και να μεταφέρει τις γερμανικές δραστηριότητές της στην πόλη.

Το ισχυρό συνδικάτο Ver.di διοργάνωσε τη διαμαρτυρία της Τρίτης επικαλούμενο την έντονη αντίθεσή του στην πώληση δημόσιων υποδομών στην εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία. Επίσης, επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε και ανακοινώθηκε η συμφωνία, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν συμμετείχαν στις συζητήσεις και επίσης έμαθαν για τη συμφωνία μόνο από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι περίπου 2.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας της Τρίτης, ενώ το NDR εκτίμησε το πλήθος σε περισσότερα από 1.000 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε κοντά στα κεντρικά γραφεία της HHLA και κατευθύνθηκε στους δρόμους προς τα γραφεία της MSC στο Αμβούργο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter