Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με μπαταρίες… η από ξηράς ηλεκτροδότηση

0shore power battery

Μία από τις προκλήσεις για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας για την παροχή ηλεκτρικής ισχύος από την ξηρά στα λιμάνια είναι η έλλειψη υποδομής και χωρητικότητας στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη των πλοίων. Οι λιμένες αντιμετωπίζουν επίσης μια μεγάλη οικονομική πρόκληση για την παροχή των δυνατοτήτων. Οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί για το κόστος των επενδύσεων κάνει λόγο συνολικά για αστρονομικά ποσά που πρέπει να επενδυθούν ώστε η παραγόμενη ισχύς να προέρχεται από ΑΠΕ και όχι από την συμβατική παραγωγή ρεύματος.
Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς στο λιμάνι της Αμβέρσας, επιδιώκει να λύσει την πρόκληση και ιδιαίτερα να καταστήσει την ενέργεια ξηράς διαθέσιμη σε μικρότερα λιμάνια μέσω της χρήσης μιας λύσης μπαταρίας. Η πρώτη φάση της δοκιμής ξεκίνησε στον τερματικό σταθμό της εταιρείας logistics Zuidnatie, στον οποίο η παρεχόμενη ενέργεια από την ξηρά μέσω μπαταρίας παρασχέθηκε σε ποντοπόρο πλοίο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας από τους προβληματισμού των ειδικών για την από ξηράς παροχής ισχύος στα πλοία αφορούν στα μεγέθη των πλοίων, αλλά και τον συνολικό αριθμό κατά τους κατάπλους που θα χρειαστούν ισχύ.
Στόχος του πιλοτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η συλλογή μετρημένων δεδομένων σχετικά με την κατανάλωση και τις αιχμές κατανάλωσης, κάτι που δεν έχει ακόμη ερευνηθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter