Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κένυα: Διαγωνισμοί για ιδιωτικοποίηση λιμένων

0Containers stacked

Η Κένυα ελπίζει να προσελκύσει διεθνείς εταιρείες για να αναλάβουν τη διαχείριση και τη λειτουργία των δύο κύριων θαλάσσιων λιμένων της και μιας κρίσιμης ειδικής οικονομικής ζώνης εφοδιαστικής, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ανταγωνιστικότητα των εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή Λιμένων της Κένυας (KPA) έχει προκηρύξει διαγωνισμούς που αναζητούν παγκόσμιες εταιρείες να συνεργαστούν με κενυατικές εταιρείες και να αναλάβουν τη λειτουργία του λιμανιού Lamu, τμήματα του λιμανιού της Μομπάσα και της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Lamu (SEZ).
Λόγω του υψηλού διακυβεύματος και της λεπτής διαδικασίας, η KPA έχει θέσει αυστηρούς όρους για τους ενδιαφερόμενους πλειοδότες. Αρχικά, κάθε παγκόσμια οντότητα που ενδιαφέρεται να αναλάβει οποιοδήποτε από τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να σχηματίσει κοινοπραξία με μια εταιρεία της Κένυας, με την τοπική εταιρεία να ελέγχει τουλάχιστον το 15% του συνολικού μεριδίου της εταιρείας του έργου.
Οι όροι υποβολής προσφορών ευνοούν τις γιγαντιαίες εταιρείες και μόνο ένας μικρός αριθμός θα πληρούσε τις προϋποθέσεις. Οι προσφέροντες πρέπει να έχουν διακίνηση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων TEU τα τελευταία τρία χρόνια, ελάχιστα ετήσια έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, 10 χρόνια εμπειρίας, τουλάχιστον πέντε τερματικά που λειτουργούν στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και τουλάχιστον δύο νέα λιμενικά έργα σε αναξιοποίητες- αναπτυσσόμενες περιοχές τα τελευταία 10 χρόνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter