Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ και Ντούισμπουργκ «εξετάζουν» το υδρογόνο

0ΡοτερνταμΑεροφ

Το duisport και το λιμάνι του Ρότερνταμ αποκάλυψαν το επόμενο βήμα στη συνεργασία τους προς την ανάπτυξη ευρωπαϊκών αλυσίδων υδρογόνου με μια νέα μελέτη σκοπιμότητας.
Η μελέτη δείχνει τον συνδυασμένο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα δύο λιμάνια στην υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης από τη βιομηχανία για υδρογόνο και τα παράγωγά του και ενεργώντας ως αγωγός μεταξύ των κυβερνήσεων, της βιομηχανίας και των μελλοντικών παικτών στην αγορά υδρογόνου.
Η μελέτη σκοπιμότητας επισημαίνει ότι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης υδρογόνου χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών άνω των 3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως έως το 2045. Η ζήτηση μεθανόλης αναμένεται επίσης να αυξηθεί σημαντικά, σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Οι λιμένες υποστηρίζονται από την πρωτοβουλία υδρογόνου «Hy.Region.Rhein.Ruhr e.V.», που συνιδρύθηκε από την duisport, στην οποία έχει πλέον ενταχθεί και το λιμάνι του Ρότερνταμ.
Για να καλυφθεί η αναμενόμενη ζήτηση, θα είναι ζωτικής σημασίας να κλιμακωθούν οι σχετικές υποδομές και να παρασχεθούν κατάλληλες περιοχές.
Η μελέτη δείχνει ότι ο πρώτος αγωγός υδρογόνου μεταξύ των δύο λιμένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2027 για να καλύψει μεσοπρόθεσμα την αυξανόμενη ζήτηση για πράσινο υδρογόνο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Θα πρέπει να ακολουθήσουν αγωγοί παραγώγων υδρογόνου και αγωγοί για την εξαγωγή CO2. Η εσωτερική ναυσιπλοΐα και οι σιδηροδρομικές μεταφορές θα εξακολουθήσουν επίσης να αποτελούν ουσιώδη στοιχεία για την έναρξη λειτουργίας των αλυσίδων υδρογόνου και τη διευκόλυνση των πρώτων εισαγωγών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα χρειαστούν τελικά αρκετοί αγωγοί υδρογόνου για να καλύψουν τη ζήτηση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και πέραν αυτής.
Η OCI Global, ο ολλανδικός παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τη μεθανόλη και το υδρογόνο, συνεργάζεται με τα λιμάνια για να αποδείξει ότι ο προγραμματισμένος διάδρομος υδρογόνου μεταξύ Ρότερνταμ και duisport.
Η OCI Global συνεργάζεται ήδη με το λιμάνι του Ρότερνταμ σε μια σειρά πρωτοβουλιών απαλλαγής από τον άνθρακα. Η OCI Global λειτουργεί το λιμάνι του μοναδικού τερματικού σταθμού εισαγωγής αμμωνίας του Ρότερνταμ, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης για να τριπλασιάσει την παραγωγική του ικανότητα, εν αναμονή της αυξανόμενης ζήτησης αμμωνίας ως καθαρότερο καύσιμο για τομείς που είναι δύσκολο να μειωθούν. Η OCI λειτουργεί επίσης τερματικό εισαγωγής μεθανόλης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter