Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ζημιές υπέστησαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού από τα ρωσικά πλήγματα

0Odessa

Ρωσική επίθεση με drones στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε κάποιες ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού της Ουκρανίας, στη Μαύρη Θάλασσα, ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Λόγω του πλήγματος ξέσπασε πυρκαγιά σε υποδομές του λιμανιού της Οδησσού. Κατασβέστηκε γρήγορα. Οι πληροφορίες για το εύρος της ζημιάς επικαιροποιούνται», επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Facebook η νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι ζημιές αυτές θα επηρεάσουν τις εξαγωγές σιτηρών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά η Ουκρανία μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της μόνο μέσω των λιμανιών στην περιοχή της Οδησσού.

Ο ουκρανικός στρατός επεσήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον διάφορων περιοχών στην Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Κιέβου, χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους κρουζ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 από τα 35 drones και 37 από τους 40 πυραύλους. Πρόσθεσε εξάλλου στον λογαριασμό της στο Telegram ότι η Μόσχα στοχοθέτησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter