Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκατοντάχρονος ο ΟΛΚ

0kavala

Σειρά εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων λειτουργίας του λιμένα.
Ειδικότερα με κεντρικό τίτλο «100 χρόνια ρότα ανάπτυξης» ο ΟΛΚ στέλνει ένα μήνυμα συλλογικής προσπάθειας και κοινών αγώνων, που υπηρέτησαν με πίστη όλες οι διοικήσεις είτε του Λιμενικού Ταμείου είτε αργότερα το Οργανισμού Λιμένος, αλλά και οι διοικήσεις στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι τοπικοί βουλευτές. Ο καθένας από τη θέση που κατείχε πίεσε, διεκδίκησε, απαίτησε κι επιχειρηματολόγησε, ώστε η Καβάλα να μπορέσει να περηφανεύεται σήμερα ότι διαθέτει δυο μεγάλα λιμάνια, ένα επιβατικό - τουριστικό, το «Απόστολος Παύλος», μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης κι ένα εμπορικό, το «Φίλιππος Β'», λίγο πιο έξω στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.
Ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Χρήστος Ηλιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογραμμίζει με έμφαση, «θα τολμούσα να πω ότι ο σκοπός μας επιτεύχθηκε. Οι πολίτες, οι επισκέπτες μέσα από αυτό το σχεδιασμό για τα 100 χρόνια του λιμανιού έμαθαν την ιστορία του. Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε σε αυτές τις επιγραφές τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της δύσκολης διαδρομής, να αναδείξουμε κάποιους από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θέλαμε όλοι οι Καβαλιώτες να γνωρίσουν την ιστορία του λιμανιού και χαιρόμαστε γιατί αυτό το εγχείρημα πέτυχε. Είναι σαν μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών στοιχείων που ο κόσμος πραγματικά βλέπει με ενδιαφέρον και μαθαίνει αρκετά στοιχεία».
Πέρα από τις φωτιζόμενες επιγραφές, ο ΟΛΚ τοποθέτησε μεγάλα επετειακά μπάνερ στις τέσσερεις άκρες του λιμανιού, δημιούργησε ένα ενδιαφέρον επετειακό βίντεο με τους σημαντικότερους σταθμούς της κατασκευής του λιμανιού, ενώ τύπωσε αυτοκόλλητα και έντυπο πληροφοριακό υλικό που διατίθεται μέσω του επιβατικού σταθμού σε όλους όσους χρησιμοποιούν το λιμάνι της Καβάλας για τις μετακινήσεις τους προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.
Νέοι στόχοι και όραμα ανάπτυξης
Ο κ. Ηλιάδης υπογραμμίζει ότι οι εορτασμοί των 100 χρόνων θα κορυφωθούν στα τέλη του έτους και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι στόχοι του Οργανισμού και ταυτόχρονα το όραμα για την ανάπτυξη του λιμανιού. Επιδίωξη της διοίκησης του ΟΛΚ και προσωπικά του κ. Ηλιάδη είναι η συγκεκριμένη ημερίδα να έχει ένα ουσιαστικό χαρακτήρα ώστε μέσα από αυτή να εξαχθούν συμπεράσματα, προτάσεις και λύσεις για όλα τα μείζονος σημασίας θέματα που σχετίζονται με το λιμάνι. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, πρόθεσή του είναι στη διάρκεια αυτής της ημερίδας να θέσει σε διαβούλευση στον κόσμο και τους φορείς της πόλη δυο σημαντικές προτάσεις για το μέλλον της περιοχής. Η πρώτη αφορά τη χωροθέτηση ενός νέου τουριστικού λιανού και η δεύτερη την κατασκευή ενός νέου λιμανιού, εκτός οικιστικής ζώνης, στην Κεραμωτή, που εξυπηρετεί την εμπορική και επιβατική κίνηση από και προς το νησί της Θάσου.
Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου μεγάλου έργου, αυτού της κατασκευής των πλωτών εξεδρών, οι οποίες ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τον τουριστικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του λιμανιού, το λιμάνι της Καβάλας συνεχίζει να βαδίζει σε έναν νέο δρόμο εκσυγχρονισμού, προσφέροντας συνεχώς νέες υπηρεσίες και υλοποιώντας έργα, τα οποία μελλοντικά θα συμβάλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου και η μετατροπή του παλιού κτιρίου, στο πιο προνομιακό μέρος της παραλίας, όπου σήμερα στεγάζεται ο ΟΛΚ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter