Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η έγκριση περιβαλλοντικών και άλλων μελετών «φρενάρει» το επενδυτικό του ΟΛΠ

cosco peiraias 781

Από την έκδοση των κατάλληλων πιστοποιητικών και την έγκριση των μελετών που απαιτούνται περιβαλλοντικών και άλλων εξαρτάται η άμεση ενεργοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ - Cosco το οποίο έχει γνωστοποιηθεί την υλοποίηση το οποίου αναμένουν οι παραγωγικές τάξεις του παραγωγικού χώρου και όχι μόνο.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη κατά τη σημερινή ΓΣ του ΟΛΠ όπου επικεφαλής του λιμανιού κάπτεν Φου τόνισε ότι όλος ο σχεδιασμός΄’ος μπορεί να ξεκινήσει άμεσα υπό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

Στη ΓΣ κατεγράφη η δυναμική του λιμανιού η διάθεση για αύξηση της κίνησης μέσα από νέες συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων αλλά και της ενεργοποίησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μετρά και την έλευση της μεγάλης δεξαμενής η λειτουργία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη ΓΣ έγινε αναφορά όπως αναμενόταν στην κερδοφορία του λιμανιού την καλπάζουσα πορεία του προς την 1η θέση των λιμανιών των ευρωπαϊκών και δη της Μεσογείου αλλά και της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη.
Από πλευράς μετόχων κατεγράφη ικανοποίηση αλλά και εν μέρει ο προβληματισμός για τα καθυστερήσεις στις εγκρίσεις τω αδειών που λειτουργούν ανασχετικά στην άμεση ενεργοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ.

Στην σχετική με τη Γ.Σ. ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

"H Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΠ Α.Ε έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με ποσοστό απαρτίας 84,06 %, με κύρια θέματα την Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και τη Διανομή Μερίσματος για την εταιρική χρήση 2017, το οποίο ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. ανέρχεται σε € 0,1712 ανά μετοχή, έναντι € 0,0892 για την προηγούμενη χρήση.
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 111,5 εκ. έναντι € 103,5 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7 %. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 21,2 εκ. έναντι € 11,0 εκ. της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε € 11,3 εκ. έναντι € 6,7 εκ. της χρήσης 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.
Όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Capt. Fu Chengqiu : “Το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας Διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. Η βελτίωση αυτή μάλιστα έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη από τους πρώτους μήνες του 2018, το οποίο αναμένεται να είναι μια ακόμη θετική χρονιά”.
Επίσης σχετικά με την πορεία του επενδυτικού προγράμματος ανέφερε ότι: “Έχουμε καταθέσει το Master Plan του λιμένος στους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε την έγκριση της πολιτείας ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter