Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκρυθμη η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας – έθεσε θέμα ασφάλειας η Grimaldi

metanastes 55546

Δύο καταγεγραμμένοι φόνοι μεταναστών σε μεταξύ τους συμπλοκές , άπειρες απόπειρες εισόδου στο λιμάνι, διαμαρτυρίες οδηγών φορτηγών και φορέων τους αλλά και η λήξη της περιόδου ανοχής από τους κατοίκους σηματοδοτεί ένα «εκρηκτικό μείγμα» που απειλεί αυτή καθ αυτή τη λειτουργία του λιμένα των Πατρών. Να σημειωθεί ότι , όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το protothema.gr τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων ασφαλείας ζητά από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi τα πλοία της οποίας εκτελούν δρομολόγια από την αχαϊκή πρωτεύουσα στην Ιταλία μη αποκλείοντας και την λήψη μέτρων. Την ίδια ώρα συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα θα έχει την μεθαύριο Πέμπτη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με βασικό θέμα το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
Στη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας θα συνοδεύεται από εκπροσώπους φορέων της Πάτρας, καθώς και των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον υπουργό τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το ζήτημα.
Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με την περιφέρεια, θα είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και η ανάδειξη, η συνεχής παρακολούθηση και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το προσφυγικό, καθώς και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα.
Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Κατσιφάρας, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η προσφυγική κρίση έχει επιπτώσεις στις αντοχές των τοπικών κοινωνιών, για αυτό θεωρώ πως η φωνή των τοπικών συλλόγων, των ανθρώπων που καθημερινά ζουν το πρόβλημα, πρέπει να ακουστεί, ώστε να γνωρίζει ο υπουργός ποια είναι σήμερα η κατάσταση και να προχωρήσει στους κατάλληλους χειρισμούς».
Με πληροφορίες ΑΠΕ, protothema.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter