Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ με το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου

DSC 0527 s

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ραφήνα με την αυξημένη λειτουργία του λιμανιού, εξέθεσαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Πιστικίδης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης. Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τη Ραφήνα, η χωρητικότητά τους και η ταχύτητά τους. Έθεσε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της κίνησης των πλοίων στο λιμάνι, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα ναυτιλιακά καύσιμα και την «κυκλοφοριακή ασφυξία» στους δρόμους της πόλης, όταν «αδειάζουν» τα πλοία, θέμα για το οποίο ζήτησε ενίσχυση της Τροχαίας.

Ο κ. Σαντορινιός επισήμανε ότι ήδη έχει ζητηθεί η ενίσχυση της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, για να διευκολυνθεί η κίνηση στη Ραφήνα και ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθηκε. Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι ήδη έχει διευκολυνθεί η κυκλοφορία, αλλά τον Αύγουστο η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Ο κ. Μπουρνούς έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν το Λιμένα, την Χερσαία Ζώνη του και το πάρκινγκ που εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Ο κ. Κουρουμπλής προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να τηρηθεί η νομιμότητα στην κίνηση και στη λειτουργία των πλοίων, να αποσαφηνιστεί το καθεστώς των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, που δεν χρησιμοποιούνται από τις λιμενικές αρχές και να συζητηθούν τα θέματα ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών, ώστε να εκτονωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, ειδικά μετά την αποβίβαση οχημάτων στο λιμάνι της Ραφήνας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter