Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εν αναμονή των προσφορών

olth limani 5nff

Στις 21 τρέχοντος θα κριθεί σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα κατατεθούν οι βελτιωμένες προσφορές των συμμετασχόντων στην β’ και ουσιαστική φάση κ αι με δεδομένο ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τη βελτίωση των προσφορών. Κύκλοι των χρηστών αλλά και αναλυτές του τομέα των λιμένων έχουν εστιάσει στο ποιος θα αποκτήσει το προβόδισμα αν και οι πληροφορίες του voria.gr θέλουν την DP World να προηγείται στο οικονομικό τίμημα.

Πράγμα το οποίο μέλλεται να επιβεβαιωθεί ή όχι, αλλά και ενδεχομένως να ανατραπεί με την κατάθεση των βελτιωμένων προσφορών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ενδεχόμενο να προηγηθεί η DP δημιουργεί νέα δεδομένα στο Αιγαίο καθώς είναι γνωστές οι επενδύσεις οι οποίες έχουν γίνει στην Τουρκία.

Επενδύσεις όμως που έχουν γίνει και από την πλευρά της Cosco καθώς μόλις προχθές υψηλόβαθμα στελέχη της εγκαινίασαν τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος κατά τους αναλυτές, οι γέφυρες που σχηματίζονται οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι ως αυτό καθεαυτό το λιμενικό σύστημα αλλά για την ανάπτυξη ενός ιδιόμορφου short sea το οποίο εκτείνεται από την Μαύρη Θάλασσα το Αιγαίο, μέχρι και νοτίως της Κύπρου με απόληξη την Αίγυπτο όπου και εκεί συμβαίνουν σημαντικότατες επενδύσεις στον λιμενικό τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter