Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αρβανιτίδης: Να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις πλοηγών στον ΟΛΘ

arvanitidis.6.2.708

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τη μέρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε ότι σχεδιάζει την πλήρωση των κενών θέσεων πλοηγών στον ΟΛΘ και μέχρι σήμερα καμία διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητώντας να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η υποστελέχωση της πλοηγικής υπηρεσίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εμπορική λειτουργία του ΟΛΘ».Το ο πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε και κυρία Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η υποστελέχωση της πλοηγικής υπηρεσίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εμπορική λειτουργία του ΟΛΘ.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, στην από 02.01.2017 απάντηση του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για τα κενά στις θέσεις πλοηγών, αναφέρεται ότι «Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει προκηρύξει την πλήρωση μίας θέσης Αρχιπλοηγού, στη Θεσσαλονίκη, με κατ’ εκλογήν προαγωγή ενός πλοηγού από οποιοδήποτε πλοηγικό σταθμό. Το θέμα είναι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Επιπλέον, με άλλη απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκηρύχτηκε γραπτός διαγωνισμός για την πλήρωση τριών κενών θέσεων πλοηγών. Η μία αφορά τον πλοηγικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Μάλιστα, στην ίδια απάντηση αναφέρεται επίσης ότι «Επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζήτησε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έγκριση για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, με σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας, οκτώ μηνών, ώστε να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες. Από αυτές τις 39 θέσεις, οι 11 είναι πλοηγών και μία από αυτές είναι για τη Θεσσαλονίκη».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργοί:

• Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα πλήρωσης της μίας κενής θέσης Αρχιπλοηγού και της μίας κενής θέσης πλοηγού στον ΟΛΘ;
• Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αίτημα του Υπουργού Ναυτιλίας για την πρόσληψη πλοηγού, ως έκτακτο προσωπικό, με 8μηνη σύμβαση εργασίας; Αν ναι, να ενημερωθεί η Βουλή για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter