Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΠ. Στο ίδιο έργο θεατές!

olp limani peiraia

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Car Terminal - Εγκαταλείπουν τον Πειραιά οι εταιρίες μεταφοράς οχημάτων

 

Για άλλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου έχουν βάλει «πλώρη» έως τώρα 26.000 οχήματα ιδιωτικής χρήσης, καθώς από τις 26 Μαΐου οπότε και ξεκίνησε η απεργία των λιμενεργατών έχουν ακυρωθεί μερικές δεκάδες προσεγγίσεις πλοίων Ro-Ro.

Μόνο τέσσερα πρακτορεία έχουν ακυρώσει ως τώρα 26 προσεγγίσεις με 12.000 οχήματα.

Βαρύτατο πλήγμα δέχεται πλέον το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Και αν στην περίπτωση των κοντέινερ οι εταιρίες έχουν στην διάθεση τους εναλλακτική λύση, όπως αυτή της PCT, και έτσι εξυπηρετούνται ομαλά και χωρίς προβλήματα, δεν συμβαίνει το ίδιο στο Car Terminal, το οποίο – εξαιτίας της απεργίας – τελεί ήδη υπό πλήρη κατάρρευση.

Από τις 26 Μαΐου μέχρι και χθες από τέσσερα μόνο ναυτικά πρακτορεία είχαν ακυρωθεί 24 προσεγγίσεις πλοίων μεταφοράς οχημάτων. Αυτές οι 26 προσεγγίσεις σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούσαν σε 12.000 οχήματα τα οποία ουδέποτε κατάφεραν να φτάσουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται τα ναυτικά πρακτορεία:

- Σκανδιναυικό Πρακτορείο A.E που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες WALLENIUS WILHELMSEN LOGISTICS, NIPPON YUSEN KAISHA και UNITED EUROPEAN CAR CARRIERS.
Ειδικά στην περίπτωση του Σκανδιναυικού θα πρέπει να τονισθεί ότι σήμερα η εταιρία UNITED EUROPEAN CAR CARRIERS έκανε γνωστό πως διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις προσεγγίσεις πλοίων της στον Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει και τους παραλήπτες των οχημάτων ότι θα παραλάβουν τα οχήματα τους από άλλα λιμάνια για τα οποία θα ενημερωθούν εν ευθέτω χρόνο.

- NEPTUNE LINES

- Ρωμίλος Δαβελόπουλος, που αντιπροσωπεύει την εταιρεία MITSUI, και.

- Βενέτος Ι. και ΣΙΑ ΕΠΕ που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες HOEGH, NISSAN, EML και HYUNDAI.

- GLOBAL Ναυτιλιακό πρακτορείο Α.Ε,

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις υπόλοιπες εταιρίες που εξυπηρετούνται μέσο του Car Terminal του Πειραιά, τότε διαπιστώνει κανείς πως μέχρι χθες είχαν ακυρωθεί οι μεταφορτώσεις 22.000 οχημάτων με ανυπολόγιστη ζημιά τόσο για τον Οργανισμό, όσο και για τα ναυτικά πρακτορεία που εκπροσωπούν στην Ελλάδα τις εν λόγω γραμμές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter