Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χίος: Υπό κατάληψη το λιμάνι από εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες

xios4

Μέσω του λιμανιού των Μεστών εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς Χίο, αφού το λιμάνι της πόλης έχει από χθες καταληφθεί από εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από το hot spot.
Ήδη προς το λιμάνι των Μεστών κινείται πλοίο «Tera Jet» το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο επί πολλές μέρες στη Μυτιλήνη. Περί τις 11 στο λιμάνι των Μεστών αναμένεται να δέσει και το πλοίο «Blue Star 1» το οποίο εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά.
Οι επιβάτες του δρομολογίου προς Πειραιά έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις 10 στο Δημαρχείο της Χίου προκειμένου να μετακινηθούν προς τα Μεστά από όπου θα επιβιβασθούν. Με λεωφορεία θα μετακινηθούν και προς τη Χίο οι επιβάτες του πλοίου οι οποίοι ταξιδεύουν από τη Μυτιλήνη στη Χίο.
Οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως το λιμάνι της Χίου στη διάρκεια της νύχτας θα εκκενωθεί και οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε αυτό θα κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, στην τάφρο του κάστρου της Χίου όπως τους έχει προταθεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter