Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Start Up «ΧΥΖ LASER SCANNING» από το Blue Growth στο Portxl του Ρότερνταμ

roterdam port

Μια από τις Start up νικήτριες εταιρείες του 2ου Blue Growth Piraeus, η «ΧΥΖ Laser Scanning», επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.700 Startups, να συμμετάσχει από αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου και για 100 ημέρες στο πρόγραμμα PortXL, τον «επιταχυντή» του λιμανιού του Ρότερνταμ για Startups. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα έντονο πρόγραμμα με workshops, εκπαίδευση και καθοδήγηση από 150 ειδικούς, 12 εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν και να τελειοποιήσουν την ιδέα τους και το επιχειρηματικό τους πλάνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και πιθανούς πελάτες.

Η «ΧΥΖ Laser Scanning», προσφέρει ακριβέστατη καταμέτρηση και απεικόνιση οποιουδήποτε χώρου μέσω τρισδιάστατης φωτογράφισης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε:

«Το Blue Growth Piraeus αποτελεί ένα νέο θεσμό με αποστολή τη στήριξη, προβολή και καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η παραγωγή ενός ισχυρού οικοσυστήματος, που θα προσελκύει χρηματοδοτήσεις στον Πειραιά με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη.

Το Blue Growth είναι συνυφασμένο με τον γενετικό κώδικα του Πειραιά και με τις αρτηρίες που συνδέουν την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσα και ζωτικά με την πρόοδο στο θαλάσσιο περιβάλλον. Με αυτή τη δομή, με φαντασία και σχέδιο αξιοποιούμε ήδη μία θάλασσα νέων προοπτικών για τον Πειραιά που αξίζει στην Ελλάδα με ουσία και εξωστρέφεια.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, η περσινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της ομάδας SOLBRINE και η φετινή συμμετοχή της XYZ στην τελική φάση του PortXL Accelarator από το Ρότερνταμ και φυσικά την ήδη δραστηριοποίηση των περσινών νικητών, ως εταιρείες πλέον στην Ελλάδα και σύντομα ακολουθούν και οι φετινές μόλις ολοκληρωθεί το Incubation program τον Ιούνιο, με το Pitching τους στα Posidonia στις 9 Ιουνίου».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter