Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κλειστή και πάλι ....η Ειδομένη - UPD

eidomeni treno metanastes 009

Μερικές ώρες διήρκησε η απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι ωστόσο πριν από λίγο επανέκαμψαν αποκλείοντας εκ νέου τη σιδηροδρομική γραμμή. Η κατάσταση στην Ειδομένη τείνει να ξεφύγει πλέον από τα φυσιολογικά, καθώς χρειάστηκε μετά από παρέλευση δεκαημέρου η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την σιδηροδρομική γραμμή.

Η οποία όπως προαναφέρθηκε αποκόπηκε εκ νέου καθώς είναι προφανές ότι δεν φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

Άνοιξε η σιδηροδρομική σύνδεση της Ειδομένης

10:41 π.μ.

Χρειάστηκαν δέκα ολόκληρες μέρες, που απείλησαν την διεθνή εικόνα του λιμανιού του Πειραιά και τορπίλισαν την αξιοπιστία του υπό αποκρατικοποίηση ΟΣΕ, για να πειστεί ειρηνικά από τις αστυνομικές δυνάμεις τα ξημερώματα ομάδα μεταναστών της Ειδομένης, να εγκαταλείψει τη σιδηροδρομική γραμμή την οποία από δεκαημέρου είχαν αποκλείσει διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων.

Μέσα στο δεκαήμερο έμφορτοι σιδηροδρομικοί συρμοί με εμπορευματοκιβώτια από το λιμάνι του Πειραιά, χρειάστηκε να παρακάμψουν την Ειδομένη και να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους μέσω Βουλγαρίας, γεγονός που δημιούργησε επιπρόσθετο κόστος όσον αφορά τα μεταφορικά.

Η εικόνα της αποκλεισμένης σιδηροδρομικής γραμμής και της μέχρι χθες απραξίας των αστυνομικών δυνάμεων έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ενταθεί ο προβληματισμός των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, προϊόντα των οποίων καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά, ως προς την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρομικού συστήματος να ανταπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Να υπενθυμιστεί ότι η δια του Πειραιώς και εν συνεχεία σιδηροδρομική διαδρομή εμπορευμάτων είναι προτιμητέα καθώς μειώνονται οι χρόνοι πλου αλλά και διανομής των εμπορευμάτων σε Ευρώπη, σε σχέση και σύγκριση με τις παραδοσιακές διανομές δια μέσου των λιμένων της Β. Ευρώπης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter