Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέρασε και από το Ελεγκτικό ομόφωνα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

olp 559966

Προχωρούν ολοταχώς και στο τυπικό τους πλέον μέρος οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μετά και την ομόφωνη έγκριση, κατά πληροφορίες, της υπόθεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο μεταξύ αύριο είναι πιθανόν να συνεδριάσει το ΔΣ του Οργανισμού προκειμένου να ανακοινώσει την σύγκλιση έκτακτης ΓΣ στου οποίου την ατζέντα το ΤΑΙΠΕΔ έχει εντάξει και την αλλαγή διοίκησης στον Οργανισμό.

Εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών θεωρούν ότι το ΔΣ δύσκολα θα πάρει αποφάσεις είτε λόγω των πιέσεων των συνδικαλιστών είτε λόγω της αντίθεσης που εικάζεται ότι θα εκδηλώσουν στελέχη της υφιστάμενης σύνδεσης καθώς θεωρείται σίγουρο ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει προγραμματίσει ολική αναδόμηση του υφιστάμενου ΔΣ.

Να υπενθυμιστεί ότι και στις τελευταίες συζητήσεις προ 24ωρου για την αξιολόγηση το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ενυπάρχει ως προτεραιότητα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους δανειστές, γεγονός που αποκλείει πλέον οποιαδήποτε άλλη επιλογή πλην της ολοκλήρωσης των ήδη δρομολογημένων ιδιωτικοποιήσεων αρχής γενομένης από εκείνη του ΟΛΠ.

Τέλος να σημειωθεί ότι κύκλοι των παραγωγικών τάξεων που δραστηριοποιούνται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ασκούν πιέσεις να κλείσει το θέμα οικονομικών ρυθμίσεων και διαφορών από το παρόν συμβούλιο καθώς ελπίζουν σε καλύτερη αντιμετώπιση σε σχέση με την αντιμετώπιση που εικάζουν ότι θα έχουν όταν στο τιμόνι του ΟΛΠ έρθει η Cosco.

Τα παραπάνω συνθέτουν ένα σκηνικό αρκούντως περίεργο» το οποίο μένει να δούμε αύριο πως θα εξελιχτεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter