Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας- UPD

olp drapetsona

Διαδικασία κατάσχεσης του ποσού των 6.826.489,17€ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ, ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 11/1/2016, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ποσό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΛΠ προς τον Δήμο για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα. Η κατάσχεση στηρίζεται στις τελεσίδικες Αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ηΔημοτική Αρχή τηρεί τη δέσμευσή της στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να υπερασπιστεί με κάθε δυνατό μέσο τα συμφέροντά τους. Θα εισπράξουμε όλα τα δημοτικά τέλη που οφείλουν στον Δήμο μεγάλοι οργανισμοί και αρνούνται να πληρώσουν για πολλά χρόνια»

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, σχολίασε σχετικά «Όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε χάρες ούτε εξαιρέσεις, ειδικά όσον αφορά σε εταιρείες που για πολλά χρόνια έχουν ωφεληθεί από την πόλη. Εδώ και ενάμιση χρόνο η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι εργαζόμαστε σκληρά για να εισπράξουμε οφειλόμενα παρελθόντων ετών. Νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου μας με σκοπό να παρέχουμε περισσότερα στους δημότες μας».

ΟΛΠ: Αυθαίρετη η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Αυθαίρετη χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του ο ΟΛΠ, τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας,για την είσπραξη 6,8 εκ. ευρώ για δημοτικά τέλη πρόστιμα και προσαυξήσεις των ετών 1995 - 1999. Όπως επισημαίνει, ο Δήμος επέβαλε και υπολόγισε το ποσό αυθαίρετα χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στην χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του Οργανισμού:

"O Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας επέβαλε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ για την είσπραξη 6,8 εκ. ευρώ για δημοτικά τέλη πρόστιμα και προσαυξήσεις των ετών 1995 - 1999, που αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε, χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στην χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ.

Η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, οι δε υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε αυτήν οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον ΟΛΠ. Ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις του Δήμου.

Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, καταχρηστικά ο Δήμος επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, αλλά επιλύοντας δικονομικό ζήτημα απέρριψε για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου. Ήδη ο Οργανισμός επίσημα ζήτησε πλήρη ενημέρωση και στοιχεία από τον Δήμο για τις σε βάρος του ενέργειες, προκειμένου να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης".

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter