Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή του ΟΛΠ

olp logo big

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΛΠ προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Συνάμα, ανεστάλη και των παραγώγων προϊόντων της μετοχής, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού.

Ο λόγος της αναστολής είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού, καθώς επίκειται το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών.

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ ανοίγει το «φάκελο» των οικονομικών προσφορών, όπου βεβαίως σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες κυρίαρχος (και προνομιακός) διεκδικητής είναι ο κινεζικός όμιλος Cosco.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς η προσφορά των Κινέζων θα κυμανθεί μεταξύ 350 με 400 εκατ. ευρώ (για το 67% του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας), ενώ η σημερινή κεφαλαιοποίησή του στο Χ.Α. είναι στα 364 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, δεν αποκλείεται το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει αύξηση της προσφοράς.

Η εξαγορά του 67% δεν θα γίνει μονομιάς, καθώς ο επενδυτής – αν υπάρξει συμφωνία - θα αποκτήσει σε πρώτη φάση το 51%, ενώ η εξαγορά του υπολοίπου 16% είναι συνδεδεμένο με ρήτρες για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ευρύτερες επενδύσεις στο λιμάνι, σε όλες τις υποδομές του, στον τομέα κρουαζιέρας κ.λπ.

 

Πηγή: www.liberal.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter