Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολλανδία: Οι αυτοματισμοί «έφεραν» απεργία στο Ρότερνταμ

Maasvlakte II 000

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Ρότερνταμ με αίτημα τη διάσωση τουλάχιστον 800 θέσεων εργασίας οι οποίες και απειλούνται από την εκτεταμένη υιοθέτηση αυτοματισμών στο τέρμιναλ Maasvlakte 2 που είναι και το πλέον σύγχρονο του λιμένα.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είχε αναφέρει τότε το "theseanation" είχαν προειδοποιήσει από τα τέλη της περασμένης χρονιά για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ζητώντας την τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απώλειες θέσεων εργασίας μετά την εγκατάσταση νέων, εξαιρετικά αυτοματοποιημένων ηλεκτρομηχανολογικών εξοπλισμών.

Κάτι βέβαια που δεν συνέβη με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε και το Ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP και αναμετέδωσε και το ΑΠΕ 700 εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Τα συνδικάτα ζήτησαν επίσης να μην γίνουν απολύσεις ως τουλάχιστον το 2020 και οι συνθήκες εργασίας για τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους να βελτιωθούν.

Να σημειωθεί ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες στην Ολλανδία, όπου υπάρχει μακρά παράδοση διαλόγου για κοινωνικά θέματα και ζητήματα εργασιακών σχέσεων. Σε όλους τους τομείς του λιμένα απασχολούνται 3600 εργαζόμενοι αλλά κινδυνεύουν με απώλεια της εργασίας τους 800 άτομα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter