Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θεσσαλονίκη: Είναι «μακριά» ο Απρίλης...

olth 9999

Ενώ εναπομένουν οκτώ ημέρες μέχρι την προσδιορισμένη ημερομηνία ανακοίνωσης από το ΤΑΙΠΕΔ των συμμετοχών στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ, όπου και θα λυθεί το «μυστήριο» και του αριθμού των συμμετοχών η Θεσσαλονίκη αδημονεί. Από τα τελευταία στοιχεία αλλά και δηλώσεις στελεχών κύκλων των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδας καταγράφεται αδημονία για την τέλεση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς εκφράζονται φόβοι για περεταίρω παράταση της διαδικασίας κατά τα μέτρα του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι από την προπέρσινη ήδη τέλεση της ΔΕΘ τα σημάδια της αδημονίας είχαν καταγραφεί καθώς η τότε πολιτική ηγεσία, όπως άλλωστε και η παρούσα, είχε καταστεί γνώσης των διαθέσεων των παραγωγικών τάξεων να εξέλθουν από τη φάση της «στασιμότητας» σε ότι αφορά σε οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες βασισμένες στις λειτουργίες του λιμανιού.

Έχει καταστεί προφανές ότι οι ελπίδες έχουν εστιαστεί στον επερχόμενο πλειοδότη του διαγωνισμού και στους σχεδιασμούς ανάπτυξης του ΟΛΘ παρά το γεγονός ότι τα σενάρια που κυκλοφορούν δεν αποτυπώνουν ευκρινώς της «διαθέσεις» όπως έγινε στην περίπτωση του Πειραιά όπου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην επισκευαστική ζώνη και στο ευρύτερα πολυσυζητημένο εξαντλητικά cluster δραστηριοτήτων γύρω από το λιμάνι και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter