Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναύπλιο: Ολοκληρώνονται τα έργα σε λιμάνι και μαρίνα

Nauplio 72

Την δέσμευσή του ότι θα ολοκληρωθούν τα λιμενικά έργα, έδωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τόσο για το λιμάνι, όσο και για την μαρίνα.
Κατά την συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ναυπλίου, σημείωσε ότι για το έργο αναβάθμισης του λιμανιού με την εκβάθυνσή του κι ευρύτερα των λιμενικών εγκαταστάσεων, «δεν χωρά γκρίνια και μιζέρια».


Αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου, είπε ότι εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 3.184.000 ευρώ βασισμένο σε μελέτη που είχε συνταχθεί το 2011, από μελετητικό γραφείο της Καλαμάτας, η οποία τροποποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και το έργο δημοπρατήθηκε.
Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου προέκυψαν διαφορές ανάμεσα στα ευρήματα της εκσκαφής και της μελέτης, με αποτέλεσμα την ανάγκη τροποποίησης του φυσικού και του οικονομικού αντικείμενου του έργου.
Δηλαδή, όπως είπε ο Δημήτρης Κωστούρος, παρουσιάστηκε αστοχία της αρχικής μελέτης και κατόπιν αυτού, εκπονήθηκε νέα μελέτη η οποία με τα νέα ευρήματα διπλασίασε τον προϋπολογισμό του έργου.
Ακολούθως, ο δήμαρχος εξήγησε ότι, επειδή το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, οι κινήσεις που μπορούσαν να γίνουν ήταν περιορισμένες και χρονικά, αλλά και οικονομικά, επισημαίνοντας ότι ο δήμος κινήθηκε άμεσα, και σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη σχεδιάζει την οριστική λύση του θέματος το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Η λύση που σχεδιάζεται με την περιφέρεια, θα λύνει μια και καλή το θέμα, και ελπίζουμε να περιλαμβάνει συνολικά και την λιμενική ζώνη. Εναλλακτικά ο δήμος εξετάζει και άλλες πιθανές πηγές χρηματοδότησης για το υπόλοιπο του έργου με καταρχήν θετική ανταπόκριση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημ. Κωστούρος.
Συμπληρώνοντας ότι, «σκοπεύουμε να κρατήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και για το θέμα του λιμανιού, και για το θέμα της μαρίνας, και για πολλά - πολλά άλλα θέματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί» και συνέστησε στην αντιπολίτευση, «υπομονή και κυρίως ψυχραιμία».
Μάλιστα, ο δήμαρχος έκρινε ως παράλογη την πρόταση για μεταφορά του «λιμανιού κρουαζιέρας» στη μοναδική πλαζ του Ναυπλίου στην περιοχή της Αρβανιτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter