Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετά τα «Φώτα» ο ΟΛΠ;

olp 087

Καθώς λιγοστεύουν οι μέρες για να κλείσει για την εορταστική περίοδο η Βουλή η «σιγή» για την είσοδο των «προαπαιτούμενων» της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού του ΟΛΠ που έχει προσδιοριστεί για την 21η έχει οδηγήσει σε «νέο κύκλο στοιχημάτων» για το αν θα υπάρξει νέα αναβολή. Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη εφ όλης της ύλης συνέντευξη η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ είχε εμφανιστεί σχετικά σίγουρη για τη διεξαγωγή της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης παρά το γεγονός ότι η διαδικασία μέσα στον ίδιο μήνα είχε λάβει αναβολές.

Το χρονικό πεδίο των «στοιχημάτων» προσδιορίζει νέα ημερομηνία , σε μία σχέση 60 ( για την 21η τρέχοντος)/40 (για μετά την εορτή των Θεοφανείων) με τις πλέον τολμηρές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και για τέλη Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου και όχι μόνο σημειώνουν με νόημα ότι η χρονοκαθυστέρηση πέραν του προβληματισμού και ενδεχομένως του εκνευρισμού στοιχίζει και σε έσοδα καθώς μεγάλο τμήμα του λιμενικού cluster αναμένει τις εξελίξεις προκειμένου να τοποθετηθεί με ορίζοντα το 2016 όσον αφορά στους επιχειρηματικούς του σχεδιασμούς αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Από την άλλη πλευρά οι τομείς της κρουαζιέρας αλλά και των ναυπηγοεπισκευών επίσης βρίσκονται σε μετέωρη φάση καθώς είναι γνωστό ότι και στις δύο περιπτώσεις με πλέον χαρακτηριστική εκείνη της ναυπηγοεπισκευής να αναμένει τις εξελίξεις. Και μάλιστα σε χρονική συγκυρία όπου τα σενάρια περί επιβολής επιπρόσθετων φόρων θα «τίναζε στο αέρα» κάθε ελπίδα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δέχονται σκληρό ανταγωνισμό από τις αντίστοιχες μονάδες στην αντίπερα του Αιγαίου αλλά και της Αδριατικής.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter