Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρωθυπουργική παρέμβαση ζητά η ΔΝΕ για την απεργία της ΠΝΟ

dne logo

Τη πρωθυπουργική παρέμβαση ζήτησε με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) προκειμένου να αποφευχθούν τα περαιτέρω δυσμενή επακόλουθα, για τα οποία ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο ζητά νομική και άλλη παρέμβαση προς την κατεύθυνση εξεύρεσης επιθυμητής λύσης και της άμεσης διακοπής των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΔΝΕ υποστηρίζει το αίτημα της κάνοντας λόγο για την αποφυγή απαξίωσης των ελληνικών λιμανιών αλλά και την θέση σε κίνδυνο του Πειραιά ως hub port, με σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο στις ναυτιλιακές και παράπλευρες επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της χώρας.

Η νέα επιστολή έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση του ναυαγίου της συνάντηση Δρίτσα-ΠΝΟ και σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής της προς την ηγεσία του ΥΝΑ όπου ζητείτο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή της συνέχισης της κινητοποίησης.

Κάτι το οποίο δε συνέβη και εναπομένει αύριο να δούμε εάν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα αποφασίσει τη συνέχιση για ένα νέο 48ωρο ή την διακοπή της απεργίας ως κίνηση καλής θέλησης και υπό την προϋπόθεση της έναρξης διαλόγου με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΝΟ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter