Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στους 28.400 οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας που αναμένονται στο Λιμάνι του Ηρακλείου τον Νοέμβριο

celestyal crystal 21365

Σειρά από κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες για τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.), στο λιμάνι κατέπλευσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 για πρώτη φορά (όγδοο maiden call για το 2015) το κρουαζιερόπλοιο "AIDAbella" της εταιρείας " AIDA Cruises" με 2.300 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος.

Στο λιμάνι κατέπλευσαν, επίσης, την ίδια μέρα το κρουαζιερόπλοιο "MSC Sinfonia" της εταιρείας "MSC CRUISES" με 1.850 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος, καθώς επίσης και το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Olympia" της εταιρείας "Celestyal Cruises" με 884 επιβαίνοντες και 540 μέλη πληρώματος το οποίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του για την χρονιά αυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και ακουσμάτων κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Παράλληλα, εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο του "AIDAbella", κ. David Adrian, στο πλοίο, όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Στον πλοίαρχο του "MSC Sinfonia" δωρίσθηκε ένα μικρό δέντρο ελιάς ως ένδειξη καλών σχέσεων και συνεργασίας ενώ αναμνηστικό δώρο αποδόθηκε στον πλοίαρχο του "Celestyal Olympia" με τη συνοδεία ευχών για ανανέωση των συναντήσεων για την επόμενη χρονιά.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την Τετάρτη 28 Οκτώβρη, το κρουαζιερόπλοιο "Silver Wind" της εταιρείας "Silversea Cruises" κατέπλευσε εκτάκτως στο λιμάνι μας το οποίο και παρέμεινε από τις 13.00 έως τις 20.00.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις τεσσάρων ωρών, ο Οργανισμός ενεργοποίησε άμεσα τις διαδικασίες και τον μηχανισμό υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου, ακόμα και σε ημέρα αργίας, καταφέρνοντας να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα παρόλο που ειδοποιήθηκε αργά για την συγκεκριμένη άφιξη.

Επιπροσθέτως, το Σάββατο, στο λιμάνι αναμένονται να προσεγγίσουν περίπου 3.820 επισκέπτες κρουαζιέρας με τα κρουαζιερόπλοια "MSC Opera" και "Rotterdam", ενώ ακολουθεί ο Νοέμβριος με περίπου 28.400 αναμενόμενους επισκέπτες, νούμερο αρκετά σημαντικό για χειμερινό μήνα, κάτι που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες της Διοίκησης για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποδίδουν καρπούς.

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter