Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξησαν κίνηση τα κινεζικά λιμάνια

shanghai

«Θεαματική» χαρακτηρίζεται από αναλυτές η αύξηση της κίνησης στα Κινεζικά λιμάνια για το τρέχον έτος. Τελευταία στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 7,5%-8% στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ενώ υπολογίζεται και μία ακόμη μικρή αύξηση ενόψει και της περιόδου των εορτών.

Οι εξαγωγικές δραστηριότητες της Κίνας έχουν σημειώσει ανάπτυξη κάτι που κατά τους αναλυτές αντανακλά στην κίνηση των Κινεζικών λιμανιών τα περισσότερα εκ των οποίων «υποστηρίζουν» της γραμμές Ασίας-Ευρώπης.

Ωστόσο κατά τους αναλυτές στον ορίζοντα υπάρχει «φόβος» μήπως η πτώση του ευρώ αλλά και το «φρενάρισμα» στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης θα οδηγήσει σε μία χρονική περίοδο στασιμότητας και ενδεχομένως πτώσης της κίνησης.

Στο μικροσκόπιο των αναλυτών και οι γραμμές Ασίας-Αμερικής όπου επίσης καταγράφεται αύξηση της τάξης του 6,5%-7% μερίδα των οποίων εκτιμά ότι οι απευθείας γραμμές Ασίας-Αμερικής μέσω Σουέζ θα δώσουν περεταίρω ώθηση στην κίνηση των Κινεζικών λιμένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter