Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαμένοι στη μετάφραση....

olp limani peiraias 4 600

Concession agreement, master concession, concession γενικώς και ειδικώς. Κοινώς, κατά το λαϊκώς λεγόμενο, «χαμένοι στη μετάφραση» με τα χρονοδιαγράμματα να είναι σαφή και να τρέχουν.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το τελικό πλάνο του concession agreement πρόκειται να παρουσιαστεί στο τέλος της εβδομάδας, καθώς όπως έχει προαναφερθεί μέσω αυτού ρυθμίζονται επιμέρους θέματα για την επόμενη μέρα των ιδιωτικοποιήσεως σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς η αρμόδια επιτροπή φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα αρχικό σχεδιασμό.

Όσον αφορά το master concession καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν ότι θα προσδιοριστεί ένα κατώφλι ενοικίου ώστε αυτό να καταστεί γνωστό στους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για τη β' φάση του διαγωνισμού, δηλαδή της φάσης της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών και αυτό γιατί θεωρείται απίθανο από νομικούς κύκλους να συμβεί σύναψη πώλησης χωρίς να έχουν προσδιοριστεί βασικές παράμετροι στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για να προσδιορίσουν από τη πλευρά τους το τίμημα που θα προσφέρουν αλλά και τον ορίζοντα αναπροσαρμογής με βάση τα δεδομένα.

Οι διαδικασίες πάντως πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι λίγο έως πολύ προσδιορισμένες, ενώ άγνωστος x παραμένει όπως το TheSeaNation προανέφερε, το θέμα της νεότερης γνωμοδότησης του ελεγκτικού συνεδρίου και εάν αυτή θα αποτελέσει ή μη αντικείμενο νομικής αντιπαράθεσης, πάντα υπό την οπτική της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση εκτός απροόπτων εξελίξεων.

Όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες κατά πάσα πιθανότητα θα εκκινήσουν προς τα τέλη Νοεμβρίου εκτός απροόπτων πάντα, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Με τις πρώτες να παίζουν δυνατά καθώς υπάρχει μια πληθώρα σεναρίων που περιστρέφονται γύρω από τον Προεδρική Εκλογή και την αιφνίδια ή μη προσφυγή στις κάλπες στις αρχές του επόμενου έτους.

Τούτων δοθέντων οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος παραμένουν κρίσιμες, όπως κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ για τον Φιλικό Διακανονισμό που ξεπερνά το τυπικό των άλλων θεμάτων που έχουν αναδυθεί όσον αναφορά τα τιμήματα, τα ενοίκια, τις επενδύσεις, τους ενδιαφερόμενους δηλαδή όλα εκείνα τα ζητήματα τα οποία υπό λογικές συνθήκες και πάντα εκτός απροόπτου, προσδιορίζονται από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και ο κύριος μέτοχος σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter