Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λαύριο: Τέλη Δεκέμβρη ολοκληρώνεται το master plan

lavrio

Ευοίωνες, παρά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις όσον αφορά στην έλευση του προαστιακού και του μετρό, εξακολουθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Λαυρίου το master plan ανάπτυξης του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ηγεσία του λιμένα εκτιμά ότι η ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, η συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η ολοκλήρωση του master plan θα επιτρέψουν την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων με στόχο την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων στις οποίες από το προσεχές έτος θα προστεθεί και εκείνη του υδατοδρομίου.

Στον τομέα της κρουαζιέρας πρέπει να σημειωθεί ότι το λιμάνι ήδη χρησιμοποιείται από την Louis Cruises και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΝΑ για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Μάλιστα μέχρι το έτος του έτους αναμένονται άλλα 6 δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων με περίπου 6.000 επιβάτες ακόμα. Να σημειωθεί ότι το 2013, από το λιμάνι του Λαυρίου, πραγματοποιήθηκαν 18 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και διακινήθηκαν 12.349 επιβάτες, ενώ το 2014 έγιναν 23 αφίξεις με 23.448 επιβάτες.

Επίσης στο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, το λιμάνι φιλοξενεί περισσότερα από 500 σκάφη και υπάρχει και έντονη δραστηριοποίηση των εταιρειών ενοικίασης.

Όσον αφορά στα της ακτοπλοΐας η κίνηση είναι σημαντική αλλά μεγάλη ώθηση εκτιμάται ότι θα υπάρξει με την έλευση του προαστιακού και του μετρό καθώς τότε θα είναι πλήρως αποκατεστημένη η συγκοινωνιακή κάλυψη του λιμένα με μέσα σταθερής τροχιάς και συνάμα η ταχεία διασύνδεσή του με το αεροδρόμιο.

Γεγονός που θα βελτιώσει και το επίπεδο των υπηρεσιών στον τομέα της κρουαζιέρας.

Στον καθαρά εμπορικό τομέα το λιμάνι εξυπηρετεί σήμερα τη γραμμή Λαύριο-Κύπρος-Ισραήλ με Ro-Ro ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων με την προοπτική διπλασιασμού αν όχι τριπλασιασμού το προσεχές έτος.

Τέλος η δημιουργία σχολής σε συνεργασία του ΟΛΛ με εταιρία που ειδικεύεται στα σωστικά μέσα και την εκπαίδευση σε αυτά εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μία νέα δραστηριότητα καθώς ήδη έχουν κλειστεί σεμινάρια εκπαίδευσης πληρωμάτων από όλον τον κόσμο. Το νέο πρότζεκτ παρουσιάστηκε μάλιστα πρόσφατα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter