Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Eμπορικά και εξαγωγικά πάρκα VS βιομηχανικών

logic2014logo

Πολύς λόγος για την λιμενική πολιτική εσχάτως αλλά και για τις συνέργιες περί αυτήν. Εσχάτως σε πολύ-συνέδριο (Logi.C )που ήταν εστιασμένο στα logistics παρουσιάστηκε πρόταση, εκ Πειραιώς ορμώμενη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αναπτυχθούν εμπορικά και εξαγωγικά πάρκα και όχι βιομηχανικά.

Τα τελευταία, σύμφωνα με συζητήσεις που διεξήχθησαν στο περιθώριο των εργασιών της εν λόγω διοργάνωση εμφανίζουν αδυναμίες δεδομένου ότι οι βιομηχανικές επιχειρήσεις από μόνες τους επιχειρούν εξαγωγικές δραστηριότητες.

Στόχος της ανάπτυξης των εν λόγω πάρκων είναι η τόνωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων αλλά και επιχειρήσεων που μπορεί να εμπλακούν σε «τριγωνικές σχέσεις» μεταποίησης προϊόντων με στόχο την ανα-προώθησή τους στις αγορές.

Να σημειωθεί ότι ο τομέας ανάπτυξης των logistics επί της ελληνικής επικράτειας και με βασικούς «κόμβους» τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Πειραιά αποτελεί σημείο στο οποίο έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους διεθνείς επενδυτικοί κύκλοι, εκπρόσωποι των οποίων παρακολουθούν «εκ του σύνεγγυς» τις εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter