Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για λιμενικές αποκρατικοποιήσεις

OLTH-77

Έμμεσα πλην σαφώς «επιβεβαιώνεται» μέσα από αναφορά του πρακτορείου Reuters ότι υφίσταται ζέον επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.) κατ' αντιστοιχία με τον Ο.Λ.Π., από μεγάλα σχήματα που στοχεύουν να τοποθετηθούν σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Το πρακτορείο αναφέρεται στις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Ι. Εμίρη, για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων αλλά και το ενδιαφέρον σε διεθνή κλίμακα που προκλήθηκε από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Όπως ανέφερε ο κ. Εμίρης, επενδυτές όπως το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για αγορά ή αύξηση της συμμετοχής τους σε εταιρίες όπως ο Ο.Λ.Θ. και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Αναφορά επίσης γίνεται και στην περίπτωση του Ο.Λ.Π. όπου φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι εμφανίστηκαν άλλες πέντε ισχυρές υποψηφιότητες εκτός της COSCO.

Γεγονός που φαίνεται να της στερεί κατά κάποιο τρόπο την άνεση του μέχρι πρότινος «μοναδικού» διεκδικητή.

Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί το "ΤheSeaNation" είχε επισημάνει ότι υφίσταται επενδυτικό ενδιαφέρον τουλάχιστον από τρία σχήματα για τον Ο.Λ.Θ., γεγονός που άλλωστε φαίνεται να είναι σε γνώση χρηστών των λιμενικών του εγκαταστάσεων, του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και του συναρμόδιου κυβερνητικού επιτελείου.

Ωστόσο εναπομένει με την καταληκτική της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ να ξεκαθαρίσει ποιοι θα διεκδικήσουν επίσημα τον Ο.Λ.Θ.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter