Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε λειτουργία οδικός άξονας ζεύξης λιμένων της Μ. Θάλασσας και του Αιγαίου

odikos-axonas-voulgaria

Σιδηροδρομικώς στο προσεχές μέλλον. Οδικώς όμως από τώρα υπό την προϋπόθεση άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Ο λόγος για τον οδικό άξονα εντός του Βουλγαρικού εδάφους που συνδέεται με τον κάθετο άξονα Κομοτηνή- ελληνοβουλγαρικά σύνορα (μεθοριακός σταθμός Νυμφαία - Μακάζα)- Κίρτζαλι.

Το νέο τμήμα, που δόθηκε στην κυκλοφορία, μειώνει τις χρονικές αποστάσεις και δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας, είναι κομμάτι του κατακόρυφου άξονα Βορρά- Νότου της Βουλγαρίας, που συνδέει τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας μ' αυτά του Βόρειου Αιγαίου (Καβάλα και Αλεξανδρούπολη) και τη βαλκανική ενδοχώρα.

Τοπικοί παράγοντες σημειώνουν με νόημα ότι η ανάπτυξη του εν λόγω οδικού δικτύου θα βελτιώσει την πρόσβαση τουριστών από τα ανατολικά Βαλκάνια με ότι αυτό θετικό μπορεί να συνεπάγεται για τις αγορές της Θράκης και γενικότερα της Β. Ελλάδας.

Ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει και στον εμπορικό τομέα καθώς είναι πλέον δυνατή η ζεύξη λιμένων της Μ. Θάλασσας και του Αιγαίου η οποία και θα αναπτυχθεί περεταίρω με τον σιδηροδρομικό άξονα που είναι επίσης σε φάση ανάπτυξης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter