Σαβ07062024

Last updateΠαρ, 05 Ιουλ 2024 3pm

GRIs και συμφόρηση…

0koyti

Όλα προς τα επάνω...Οι τιμές διαμετακόμισης που βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα για το έτος αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω καθώς εισερχόμαστε στους τυπικούς μήνες αιχμής και η συμφόρηση, αν και λιγότερο σοβαρή από ό, τι τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένει ένα ζήτημα σε ορισμένους μεγάλους λιμενικούς κόμβους, με αρκετούς carriers να ανακοινώνουν σημαντικές αυξήσεις προσαύξησης της περιόδου αιχμής του Ιουλίου ή GRIs. Την ίδια στιγμή η πίεση εξεύρεσης εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στην Ινδία έχει κάνει ορισμένους εισαγωγείς εκεί να στραφούν σε επιλογές χύδην ή πολλαπλών χρήσεων και οι καθυστερήσεις ωθούν επίσης περισσότερους ευρωπαίους εισαγωγείς σε σιδηροδρομικές εναλλακτικές λύσεις, αν και η συμφόρηση αυξάνεται και για αυτόν τον τρόπο. Η υψηλή ζήτηση και οι τιμές ώθησαν επίσης τους περισσότερους carriers να ξεκινήσουν ή να προσθέσουν υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η συμφόρηση και τα επίπεδα ρυθμού διακίνησης θα φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επιτρέποντας κάποια ανάπαυλα μέχρι τον Οκτώβριο έως ότου ξαναρχίσει η πίεση πριν από το σεληνιακό νέο έτος. Εάν οι εκτροπές της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθούν να ισχύουν, η πίεση πριν από το LNY θα μπορούσε να μοιάζει με τα επίπεδα που βλέπουμε τώρα και θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Freightos Baltic Index οι τιμές Δυτικής Ακτής Ασίας-ΗΠΑ (FBX01 Weekly) αυξήθηκαν κατά 3% στα 7.052 δολάρια ΗΠΑ / FEU, οι τιμές Ανατολικής Ακτής Ασίας-ΗΠΑ (FBX03 Weekly) αυξήθηκαν κατά 2% στα 8.253 δολάρια ΗΠΑ/FEU, οι τιμές στην Ευρώπη (FBX11 Weekly) αυξήθηκαν κατά 2% στα US$7.130/FEU και οι τιμές Ασίας-Μεσογείου (FBX13 Weekly) αυξήθηκαν κατά 1% στα 7.213 δολάρια ΗΠΑ/FEU.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter