Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτος κατανάλωσης

0Containers stacked

Η αύξηση της κατανάλωσης πριν και μετά την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κίνα, η απεργία των καναδικών σιδηροδρόμων και οι ανησυχίες σχετικά με τη σύγκρουση εργασίας-διαχείρισης στα λιμάνια των ΗΠΑ συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη άνοδο των ναύλων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Korea Ocean Business Corporation (KOBC).


Η έκθεση ανέφερε ότι εκτός από την συχνά αναφερόμενη κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και την επακόλουθη έλλειψη πλοίων και εμπορευματοκιβωτίων, άλλοι παράγοντες ευθύνονται επίσης για την αύξηση των ναύλων.
«Κατά τη διάρκεια των διακοπών της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κίνα από την 1η έως τις 5 Μαΐου, πολλά μέρη ήταν γεμάτα και η κατανάλωση αυξήθηκε», σημείωσε η KOBC.
Η ώθηση για κατανάλωση προήλθε από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία έχει ανακηρύξει το 2024 «έτος προώθησης της κατανάλωσης» για την αναζωογόνηση της ζήτησης. Στο πλαίσιο της ώθησης, η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ανακαινίσουν τα σπίτια τους και να αντικαταστήσουν τα παλιά προϊόντα.
Οι καταναλωτές στην Κίνα έλαβαν επίσης επιδοτήσεις έως και 10.000 CNY (1.380 δολάρια ΗΠΑ) για να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τους οχήματα με ηλεκτρικά ή υβριδικά.
Κατά τη διάρκεια της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές παλαιών αγαθών, βοηθώντας τις πωλήσεις οχημάτων, οικιακών συσκευών και επίπλων να αυξηθούν κατά 5% έως 8% από πέρυσι. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου παρουσίασαν ταχεία ανάπτυξη, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 16% από έτος σε έτος. Η διακίνηση στο λιμάνι της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, στα 4,18 εκατομμύρια TEU.
Οι φόβοι ότι οι εργαζόμενοι στους καναδικούς σιδηροδρόμους θα μπορούσαν να κατέβουν σε απεργία ώθησαν επίσης προς τα πάνω τις τιμές Transpacific. Ο Canadian National Railway και ο Canadian Pacific Kansas City εξακολουθούν να ελπίζουν να συνεργαστούν με την Teamsters Canada Rail Conference για να αποτρέψουν την απεργία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου.
Εν τω μεταξύ, η καταναλωτική ζήτηση των ΗΠΑ αυξάνεται και συμβάλλει στην αύξηση των εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου (NRF), τον Μάρτιο, ο όγκος εισαγωγών σε μεγάλα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ ανήλθε σε 1,93 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 19% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.
Η KOBC σχολίασε ότι αναμένεται ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της ζήτησης στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βελτιώνονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τα 2 εκατομμύρια TEU μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter