Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την «ανάσα» του Ningbo «νοιώθει» η Σιγκαπούρη

0koyti

Κούρσα σε εξέλιξη για τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των λιμένων στην Ασία. Το λιμάνι Ningbo-Zhoushan της Κίνας καταγράφει δυναμική ανάπτυξη στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς πλησιάζει τη Σιγκαπούρη το οποίο επί του παρόντος είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.
Τα τελευταία στοιχεία του Alphaliner σημείωσαν ότι το κινεζικό λιμάνι διαχειρίστηκε συνολικά 17,54 εκατομμύρια TEU το πρώτο εξάμηνο του 2022, μόλις 1,08 εκατομμύρια TEU λιγότερα από τη Σιγκαπούρη έναντι 2,7 εκατομμυρίων TEU την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και 4 εκατομμυρίων TEU πριν από την πανδημία.
Τα αποτελέσματα ρεκόρ καταγράφηκαν επίσης το 2ο τρίμηνο μετά το τρίμηνο lockdown της Σαγκάης, το οποίο φέρεται να ενίσχυσε την αύξηση του όγκου του λιμανιού, καθώς το transpacific φορτίο εκτρέπεται σημαντικά στο Ningbo-Zhoushan. το λιμάνι σημειώνει συνεχή ανάπτυξη από τον Ιούλιο - διακινώντας 3,28 εκατομμύρια TEU αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ακόμη και όταν οι όγκοι ανέκαμψαν στη Σαγκάη.
Η Σιγκαπούρη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο σημειώνοντας πτώση των όγκων κατά 1,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 8,8% του Ningbo.
Τα οκτώ λιμάνια της Κίνας στην κατάταξη του Alphaliner σημείωσαν το 53% της συνολικής διακίνησης για τα κορυφαία 20 λιμάνια, αν και πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η τάση μπορεί να πάει προς τα κάτω καθώς επιβλήθηκαν πρόσφατα περισσότερα lockdown στη χώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter