Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πτωτικά κινούνται οι ναύλοι της spot αγοράς

0Containers stacked

Οι ναύλοι spot για φορτία εμπορευματοκιβωτίων εκτός Κίνας έκαναν ένα ακόμη βήμα προς τα κάτω αυτή την εβδομάδα, με τον Δείκτη Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων της Σαγκάης να υποχωρεί κατά 10% για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, επεκτείνοντας την πτώση που έχει δει τους συντελεστές να μειώνονται κατά περισσότερο από το ήμισυ από την αρχή του έτους.
Μειώσεις παρατηρήθηκαν σε όλους τους τομείς, με τις εμπορικές οδούς Ασίας-Βόρειας Ευρώπης και Ασίας-Μεσογείου να υποχωρούν 10,8% και 14% αντίστοιχα.
Και οι δύο βρίσκονται τώρα σε πολύ λιγότερο από το ήμισυ των τιμών που πλήρωναν οι φορτωτές μόλις πριν από εννέα μήνες. Στην εμπορική λωρίδα Ασίας-Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, τα φορτία spot έπεσαν κάτω από το φράγμα των 3.000 δολαρίων ανά feu για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020, ακριβώς όπως ξεκίνησε η αύξηση του φορτίου προς τις ΗΠΑ μετά την αρχική ύφεση των πρώτων μηνών της πανδημίας.
Στα 2.648 δολάρια ανά feu, οι τιμές της δυτικής ακτής είναι τώρα μόλις το ένα τρίτο της κορύφωσής τους των 7.994 δολαρίων ανά feu τον Ιανουάριο του 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter