Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Βλέπει» επίναυλους να έρχονται…

0Containers stacked

Ορατό θεωρεί η MAERSK το ενδεχόμενο να επιβληθούν οι επίναυλοι των 100$ ανά ημέρα παραμονής σε χώρους εναπόθεσης που έχουν εξαγγελθεί ως μέτρο από τις 25 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα για τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς. Σε πρόσφατη ενημέρωση στο πελατειακό της δυναμικό η MAERSK, μεταξύ των άλλων, ότι καθώς η συμφόρηση εξακολουθεί να επηρεάζει τις δραστηριότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας πλοίων και ξηράς, η πιθανότητα εφαρμογής του τέλους από την κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αυξηθεί σημαντικά.
Γεγονός είναι ότι η αποσυμφόρηση των χώρων εναπόθεσης παραμένει «γρίφος για δυνατούς λύτες» στα Αμερικανικά λιμάνια τα οποία ετοιμάζονται, όπως και όλα στην Ευρώπη να δεχθούν το «τσουνάμι» εμπορευματοκιβωτίων που θα απελευθερώσουν τα Κινεζικά λιμάνια με την σταδιακή χαλάρωση των lockdown. Να σημειωθεί ότι αναλυτές παρακολουθούν την κατάσταση σχεδόν «από ώρα σε ώρα» καθώς η εικόνα στα ευρωπαϊκά λιμάνια μάλλον είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά πάντως όχι η ιδανική για μια επιστροφή στην «κανονικότητα» η οποία δεν φαίνεται επι του παρόντος στον ορίζοντα. Είναι προφανές ότι οι καθυστερήσεις εντός και εκτός λιμένων σημαίνουν επιπρόσθετες χρεώσεις, με εκείνο τω μεταφορτώσεων να ηγείται και τις «σταλίες» να ακολουθούν. Αυτό το επιπρόσθετο κόστος έρχεται σε μία περίοδο όπου το ενεργειακό και ειδικότερα το κόστος των καυσίμων ακολουθεί την ανιούσα ασκώντας πιέσεις σε παραμέτρους που «επιταχύνουν» τον πληθωρισμό τουλάχιστον επι ευρωπαϊκού εδάφους που έχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, και το σοβαρότερο πρόβλημα.
Και τα δύο Αμερικανικά λιμάνια κατέγραψαν ένα «θερμό» από κίνηση Απρίλιο με αύξηση της τάξης του 33% ακόμη και σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter